• KUD „Jovan Aćimac“ u Bugarskoj nagrađen gromoglasnim aplauzom

    KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana i ove godine je gostovao na međunarodnom Balkan folk festivalu u Bugarskoj, gde su članovi ovog folklornog ansambla nastupili po petnaesti put. Kumančani su nastupili u Zlatnim Pjascima i Varni.   – Tamošnjoj publici smo se predstavili spletovima i igrama iz Vranja i Leskovca. Gostovanje je proteklo u veoma dobroj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KUD „Jovan Aćimac“ u Bugarskoj nagrađen gromoglasnim aplauzom

    KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana i ove godine je gostovao na međunarodnom Balkan folk festivalu u Bugarskoj, gde su članovi ovog folklornog ansambla nastupili po petnaesti put. Kumančani su nastupili u Zlatnim Pjascima i Varni.

     

    – Tamošnjoj publici smo se predstavili spletovima i igrama iz Vranja i Leskovca. Gostovanje je proteklo u veoma dobroj atmosferi. Ovo je bila još jedna odlična prilika da se predstave različite kulture i običaji, ali i da se razmene iskustva i da se učesnici povežu i druže – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik KUD „Jovan Aćimac“ Duško Odžić.

     

    On dodaje da je na ovogodišnju turneju išlo čak 55 članova ovog kulturno-umetničkog društva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Publika je na koncertu hora „Hašira“ uživala u brižljivo sastavljenom programu

     

    Pored gostiju iz Kumana, nastupili su i ansambli iz Poljske, Slovačke, Rumunije i jedno kulturno-umetničko društvo iz Beograda, tako da je program, prema oceni Odžića, iz godine u godinu sve bogatiji.

     

    – Moram naglasiti da je naš nastup bio dosta zapažen i publika nas je nagradila velikim aplauzom – navodi Odžić.

     

    Saradnja sa organizatorima Balkan folk festivala iz Bugarske traje već dugi niz godina, a uspostavljena je preko dugogodišnjeg člana KUD-a „Kolo“ Dušana Miljkovića.

     

    – Svake godine se organizuje Balkan folk festival na kom imamo priliku da pokažemo naše spletove. Godinama ne menjamo destinaciju, jer želimo sve naše članove da upoznamo sa starim prijateljima, kako iz drugih kulturno-umetničkih društava, tako i iz same organizacije ovog značajnog festivala – ističe Odžić.

     

    kud jovan aćimac kumane

     

    KUD „Jovan Aćimac“ osnovan davne 1923. godine

     

    KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana je. inače, osnovan davne 1923. godine. Danas broji oko 120 članova, podeljenih u četiri grupe – najmlađi igrači, oni srednjih godina, izvođački ansambl i seniorska grupa.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Svake godine u sklopu seoske slave organizujemo dečiji festival „Banatski đeram“, na kojem gostuje desetak društava iz Vojvodine. A što se tiče planova za naredni period, u fokusu nam je prijem novih članova i učenje novih koreografija – naglašava Duško Odžić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura