• Objavljena imena nagrađenih na književnom konkursu „Ulaznica 2022“

    Žiri književnog konkursa „Ulaznica 2022“ za neobjavljenu priču, pesmu i esej saopštio je nagrađene radove i imena njihovih autora.   Prvu nagradu u oblasti poezije osvojila je Milica Radojičić iz Nikšića za „Dekonstrukciju mita“. Drugu nagradu je osvojila Katarina Savkov iz Novog Sada za „Kilometražu“, a treću Maja Ručević iz Zagreba za „Sindrom rupe“.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objavljena imena nagrađenih na književnom konkursu „Ulaznica 2022“

    Žiri književnog konkursa „Ulaznica 2022“ za neobjavljenu priču, pesmu i esej saopštio je nagrađene radove i imena njihovih autora.

     

    Prvu nagradu u oblasti poezije osvojila je Milica Radojičić iz Nikšića za „Dekonstrukciju mita“. Drugu nagradu je osvojila Katarina Savkov iz Novog Sada za „Kilometražu“, a treću Maja Ručević iz Zagreba za „Sindrom rupe“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Grad Zrenjanin u trci za titulu „Prestonica kulture Srbije 2024. godine“

     

    U oblasti proze, prvu nagradu je osvojila Mirjana Drljević iz Beograda za knjigu „Moj otac“. Drugu nagradu je osvojila Irena Skopljak Barić iz Vrboveca ­za „Talog“, a treću Katarina Fiamengo Alispahić iz Beograda za „Odmor“.

     

    Prvu nagradu u kategoriji eseja osvojio je Stefan Mladenović iz Jagodine za rad „O socijalnoj pravdi i jednakosti u Nušićevoj komediji Narodni poslanik“. Druga nagrada pripala je Željku Miloviću iz Bara za „Marpukinicu“, a treća Kristini Todorović iz Zrenjanina za rad „Žak Derida – uloga teksta“.

     

    Žiri književnog konkursa „Ulaznica 2022“ radio je u sastavu: Alen Bešić, pesnik i urednik iz Novog Sada (predsednik žirija), Ljubica Pupezin, urednica iz Beograda, i Vladimir Arsenić, urednik časopisa „Ulaznica“.

     

    Precizan uvid u stanje književnosti

     

    – Nagrađeni radovi predstavljaju prilično precizan uvid u stanje književnosti na našem kulturnom prostoru, kao i dobar deo poetičkih tendencija uočljivih među autorima na postjugoslovenskoj sceni. Raznovrsni po svojim temama, a napisani sa zavidnim književnim umećem i uverljivošću, ovi tekstovi su se iz mnoštva izdvojili ukupnim utiskom i zrelošću izraza, premda se radi o pretežno mladim ljudima, onima na kojima počiva budućnost kniževne scene – saopštio je predsednik žirija Alen Bešić.

     

    On je napomenuo da je žiri u svom ocenjivanju vrednovao isključivo kvalitet umetničko-jezičkog izraza koji je u nagrađenim radovima nesumnjiv.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dodela nagrada biće upriličena u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ 9. decembra.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin