• Grad Zrenjanin u trci za titulu „Prestonica kulture Srbije 2024. godine“

    Grad Zrenjanin je konkurisao za titulu „Prestonica kulture Srbije 2024. godine“, saopšteno je danas iz lokalne samouprave.   Tim povodom, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održan je sastanak komisije za pripremu realizacije i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“ sa gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovom pomoćnicom Snežanom Vučurević. Sastanku su prisustvovali i članovi projektnog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grad Zrenjanin u trci za titulu „Prestonica kulture Srbije 2024. godine“

    Grad Zrenjanin je konkurisao za titulu „Prestonica kulture Srbije 2024. godine“, saopšteno je danas iz lokalne samouprave.

     

    Tim povodom, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održan je sastanak komisije za pripremu realizacije i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“ sa gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovom pomoćnicom Snežanom Vučurević. Sastanku su prisustvovali i članovi projektnog tima, kao i predstavnici ustanova kulture i civilnog sektora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dragica Stojanović dobitnica nagrade „Lenkin prsten“

     

    Ministarstvo kulture je u septembru raspisalo javni poziv za iskazivanje interesovanja lokalnih samouprava za učešće u ovom programu. Za njegovu realizaciju je izdvojilo 298,5 miliona dinara. Ministarstvo pruža podršku lokalnim samoupravama ili grupi podnosilaca da, u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima i pojedincima, unaprede svoje kapacitete u kulturi, ojačaju kulturnu infrastrukturu i obogate kulturnu ponudu.

     

    Kako je navedeno u pozivu, ministarstvo na ovaj način nastoji da zaštiti i promoviše kulturno materijalno i nematerijalno nasleđe i podstakne izgradnju i obnovu objekata kulture i donošenje strategija kulturnog razvoja na lokalnom nivou, sa akcentom na uključivanje građana i profesionalaca u procese kreiranja i sprovođenje kulturnih politika.

     

    Izabrana lokalna samouprava će poneti titulu „Prestonica kulture Srbije“, koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantan nacionalni centar razvoja kulture. Na taj način će postati vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za prestonicu kulture Srbije 2023. godine izabran je grad Čačak.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura