• Objavljena imena dobitnika nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“

    Objavljena su imena dobitnika nagrada na književnom konkursu „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“, u sklopu tradicionalne elemirske manifestacije „Sremčevi dani“.   Ove godine, iz opštepoznatih razloga, dvodnevna manifestacija, koja je uz književni konkurs imala raznorodne kulturne i zabavne sadržaje, neće biti održana u prepoznatljivom formatu. Ali, srž manifestacije, književni konkurs, održao je kontinuitet.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objavljena imena dobitnika nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“

    Objavljena su imena dobitnika nagrada na književnom konkursu „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“, u sklopu tradicionalne elemirske manifestacije „Sremčevi dani“.

     

    Ove godine, iz opštepoznatih razloga, dvodnevna manifestacija, koja je uz književni konkurs imala raznorodne kulturne i zabavne sadržaje, neće biti održana u prepoznatljivom formatu. Ali, srž manifestacije, književni konkurs, održao je kontinuitet.

     

    Na konkurs je pristiglo manje radova nego ranijih godina. Ipak, kvalitet je sasvim solidan, ocenio je žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, predsednik žirija, i članovi Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin.

     

    „Žiri je doneo jednoglasnu odluku da prvu nagradu dodeli književnici iz Sente Draginji Ramadanski, za venac priča „Smokvin petolisnik“. Drugu nagradu osvojila je pesnikinja iz Vranja Aleksandra Jovanović, za ciklus pesama. Treća nagrada pripala je autoru iz Skoplja Marjanu Angjelovskom, za izbor aforizama“, navodi se u odluci žirija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: “Roman o Londonu” je klasik za sva vremena

     

    U obrazloženju nagrada navodi se da nagrađeni rad Draginje Ramadanski suštinski zadovoljava sve propozicije konkursa.

     

    „U pitanju je venac humorističko-satiričnih proznih minijatura visokog stila, umešno zanatski napisanih i koherentnih, čiji estetski domet primetno odskače od svih ostalih priča koje su bile u konkurenciji za nagradu „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“, od kojih bismo, kao uspeliju, izdvojili priču Milene Živkov. Posebnu pohvalu zaslužuju i poetski radovi Jelene Marinkov, kao i aforističarski radovi Živka Đuze i Nenada Perića“, piše u obrazloženju koje potpisuju Šajtinac, Blanuša i Tešin.

     

    Nagrade će laureatima biti uručene u skladu s epidemiološkim merama.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura