• Knjiga za vikend: „Roman o Londonu“ je klasik za sva vremena

    Mnogi pasionirani čitači se žale da se u aktuelnoj situaciji teskobe, talasa dnevnih informacija, neizvesnosti, nove svakodnevnice, koja je sve, samo ne normalnost, teško koncentrišu na čitanje. I ljute se zbog toga. Nisu mogli da zamisle dan bez pročitanih stranica, a sada to teško ide.   Da biste se vratili svojim lepim navikama čitanja, vratite […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Knjiga za vikend: „Roman o Londonu“ je klasik za sva vremena

    Mnogi pasionirani čitači se žale da se u aktuelnoj situaciji teskobe, talasa dnevnih informacija, neizvesnosti, nove svakodnevnice, koja je sve, samo ne normalnost, teško koncentrišu na čitanje. I ljute se zbog toga. Nisu mogli da zamisle dan bez pročitanih stranica, a sada to teško ide.

     

    Da biste se vratili svojim lepim navikama čitanja, vratite se klasicima. Nećete pogrešiti. Naša preporuka je „Roman o Londonu“ Miloša Crnjanskog, u izdanju „Lagune“.

     

    Sam Crnjanski kaže da je pisao roman „Roman o Londonu“ četrdesetih godina u izgnanstvu, u Londonu, u danima i mesecima kada je bio na korak od samoubistva.

     

    Knez Rjepnin, to je on.

     

    Bez domovine. U stranom svetu, samo sa svojom voljenom mladom ženom. U siromaštvu, teškom. Bez nade. I ako je ima, on je ne vidi.

     

    Ni prvi, ni poslednji, ni jedini roman o emigraciji. Ali, jedan i jedini je Crnjanski.

     

    Vodiće vas kroz talase tuge, ljubavi, nežnosti, sete, nerazumevanja, ponosa i časti, dostojanstva i poniženja. Živećete sa njim u tom surovom Londonu, u obućarskoj radnji, u podrumu.

     

    Možda, posle čitanja, nećete biti srećniji, ali ćete biti mirniji. Sve je već nekad bilo, sve se već nekom dešavalo, bilo je i ljubavi i tuge i nesreće, ali je život, na kraju, pobedio.

     

    Tako će i sad.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: Napeti triler “Alisini zločini” pisan je pitkim stilom

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura