Kultura Vesti Zrenjanin

Nova knjiga pesama Radovana Vlahovića “Bdenje nad smislom”

bdenje nad smislom

Nova knjiga pesama Radovana Vlahovića pod nazivom „Bdenje nad smislom” nedavno je objavljena u izdanju Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

 

Ovu, 43. knjigu Radovan Vlahovića, proznog pisca, pesnika i izdavača, recenzirali su Jovan Zivlak i Vlasta Mladenović. Urednik knjige “Bdenje nad smislom” je Simon Grabovac.

 

Jovan Zivlak je o knjizi u svojoj recenziji zapisao: “Vlahovićeva pesnička umetnost realizuje se kao vera u smisao, u životnu i spasonosnu dijalogičnost, u molitveni razgovor sa Bogom, gde pred sobom iskušava čvrstinu svoje vere u dobro, u Božije poslanje, u razumevanje čoveka i njegovih nagrada i grehova. I sve se to iscenira sa stanovišta proživljenosti i razaznavanja života kao ogledala prolazne i neprolazne čovekove sudbine. Kao neponovljiva istorija života u geografiji i govoru jednog jezika u kojem Vlahović iz pesme u pesmu traga za tajnom Boga. Tajnom smisla.”

 

Pročitajte još: Međunarodna noć Hari Poter knjiga biće obeležena i u našem gradu

 

Prema rečima iz recenzije Vlaste Mladenovića “Radovan Vlahović kenoovski varira temu Prometejeve pesničke ljubavi, vatre koju pesnik daje ljudima kako bi ih grejala u vremenima zebnje ili očaravala sjajem. U ovom vremenu, kada malo ima ljubavi i istinske poezije, takva žrtva deluje mazohistički. Pa ipak, sada i uvek, samo istinske vrednosti traju. Jer, nema velike poezije bez žrtve, požrtvovanja.”

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM