Kultura Vesti Zrenjanin

Međunarodna noć Hari Poter knjiga biće obeležena i u našem gradu

međunarodna noć hari poter knjiga

Međunarodna noć Hari Poter knjiga ove godine, prvog četvrtka u februaru, biće obeležena širom sveta. Ljubitelji Harija Potera i čudesnog Hogvorts sveta magije imaće priliku da i u Zrenjaninu prisusutvuju ovom događaju.

 

Izdavačka kuća „Evro Book”, u saradnji sa Dečjim odeljenjem Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj”, izdavačkom kućom „Čarobna knjiga” i Gradskom narodnom bibliotekom “Žarko Zrenjanin”, upriličiće druženje 6. februara sa starim i budućim fanovima Harija Potera, ljubiteljima fantastike i svima koji žele da budu deo ovog globalnog događaja. Tema ovogodišnje Međuunarodne noći Hari Poter knjiga je “Tročarobnjački turnir”.

 

Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke pripremilo je celodnevni program, a posetioci mogu da odaberu jednu ili više aktivnosti u kojima bi voleli da učestvuju.

 

Neke od njih su kviz za osnovce – turnir učenika zrenjaninskih škola, kviz za ljubitelje svih uzrasta (od 18 časova), “Bojimo čudesni Hogvorts svet” – za ljubitelje početnike (celodnevna aktivnost za najmlađe), “Rešavamo Poter osmosmerku” (celodnevna aktivnost), “Maskiraj se: obuci kostim i napravi svoj selfi u Biblio Hogvortsu” (tokom celog dana)”, “Otkrivamo šta se krije u Magičnom kolačiću”…

 

Posetioce i uspešne učesnike u kvizu očekuju nagrade.

 

Pročitajte još: Fototeka u Zrenjaninu – novo odeljenje u ovdašnjem Narodnom muzeju

 

Inače, serijal knjiga o Hariju Poteru ubraja se u najprodavanije romane za decu i tinejdžere. Prvih sedam knjiga objavljeno je od 1997. do 2007. godine, a osma „Hari Poter i ukleto dete” 2016. godine.

 

Ove hit knjige prodate su u pola milijarde primeraka u preko 200 zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika i na osnovnu njih nastalo je osam popularnih filmskih ostvarenja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM