• Međunarodna noć Hari Poter knjiga biće obeležena i u našem gradu

    Međunarodna noć Hari Poter knjiga ove godine, prvog četvrtka u februaru, biće obeležena širom sveta. Ljubitelji Harija Potera i čudesnog Hogvorts sveta magije imaće priliku da i u Zrenjaninu prisusutvuju ovom događaju.   Izdavačka kuća „Evro Book”, u saradnji sa Dečjim odeljenjem Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj”, izdavačkom kućom „Čarobna knjiga” i Gradskom narodnom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Međunarodna noć Hari Poter knjiga biće obeležena i u našem gradu

    Međunarodna noć Hari Poter knjiga ove godine, prvog četvrtka u februaru, biće obeležena širom sveta. Ljubitelji Harija Potera i čudesnog Hogvorts sveta magije imaće priliku da i u Zrenjaninu prisusutvuju ovom događaju.

     

    Izdavačka kuća „Evro Book”, u saradnji sa Dečjim odeljenjem Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj”, izdavačkom kućom „Čarobna knjiga” i Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“, upriličiće druženje 6. februara sa starim i budućim fanovima Harija Potera, ljubiteljima fantastike i svima koji žele da budu deo ovog globalnog događaja. Tema ovogodišnje Međuunarodne noći Hari Poter knjiga je „Tročarobnjački turnir“.

     

    Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke pripremilo je celodnevni program, a posetioci mogu da odaberu jednu ili više aktivnosti u kojima bi voleli da učestvuju.

     

    Neke od njih su kviz za osnovce – turnir učenika zrenjaninskih škola, kviz za ljubitelje svih uzrasta (od 18 časova), „Bojimo čudesni Hogvorts svet“ – za ljubitelje početnike (celodnevna aktivnost za najmlađe), „Rešavamo Poter osmosmerku“ (celodnevna aktivnost), „Maskiraj se: obuci kostim i napravi svoj selfi u Biblio Hogvortsu“ (tokom celog dana)“, „Otkrivamo šta se krije u Magičnom kolačiću“…

     

    Posetioce i uspešne učesnike u kvizu očekuju nagrade.

     

    Pročitajte još: Fototeka u Zrenjaninu – novo odeljenje u ovdašnjem Narodnom muzeju

     

    Inače, serijal knjiga o Hariju Poteru ubraja se u najprodavanije romane za decu i tinejdžere. Prvih sedam knjiga objavljeno je od 1997. do 2007. godine, a osma „Hari Poter i ukleto dete” 2016. godine.

     

    Ove hit knjige prodate su u pola milijarde primeraka u preko 200 zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika i na osnovnu njih nastalo je osam popularnih filmskih ostvarenja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin