• Nino Rakićević održaće u Zrenjaninu predavanje o vrednosti fotografije

    Reklamni i umetnički fotograf Nenad Nino Rakićević održaće predavanje u utorak, 14. decembra, s početkom u 17 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.   On će govoriti o svojim dragocenim iskustvima, vrednosti fotografije i mogućnostima promovisanja srpske fotografije.   Predavanje se realizuje u organizaciji Fotografskog dokumentacionog centra i Savremene galerije Zrenjanin. Ulaz je slobodan za sve […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nino Rakićević održaće u Zrenjaninu predavanje o vrednosti fotografije

    Reklamni i umetnički fotograf Nenad Nino Rakićević održaće predavanje u utorak, 14. decembra, s početkom u 17 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

     

    On će govoriti o svojim dragocenim iskustvima, vrednosti fotografije i mogućnostima promovisanja srpske fotografije.

     

    Predavanje se realizuje u organizaciji Fotografskog dokumentacionog centra i Savremene galerije Zrenjanin. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane, uz pridržavanje propisanih mera.

     

    PROČITAJTE JOŠ: SLIKA 2021: Umetnici upoznali grad i sela iz druge perspektive

     

    Nenad Nino Rakićević je Sony ambasador i profesor fotografije, koji više od trideset godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Pre odlaska na studije fotografije, 1988. godine, na čuvenu Brooks fotografsku akademiju u Santa Barbari, Nino je u tadašnjoj Jugoslaviji osvojio sve najveće nagrade za fotografe izlagače.

     

    Njegove četiri fotografije su 1989. godine odabrane za izložbu „150 godina srpske fotografije“. Bile su predstavljene u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

     

    Po završetku studija odselio se u Los Anđeles, gde je započeo uspešnu karijeru kao reklamni i modni fotograf.

     

    Profesor na Brooks akademiji je postao 2003. godine. Predaje predmete iz oblasti modne, portretne i ulične fotografije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    I pored obaveza na akademiji, Nino predano radi na svojim komercijalnim i umetničkim projektima i 2014. dobija veliko priznanje od kompanije Sony, koja ga poziva da bude njen ambasador.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura