• Nesvakidašnja izložba u Zrenjaninu: Miliseknd predstavlja 5 PRIČA

    Audio-vizuelna izložba „5 priča“ autora koji stvara pod umetničkim pseudonimom Miliseknd biće otvorena u ponedeljak, 21. februara, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložba će trajati sve do 16. marta.   Izložba je interaktivne prirode tako da će posetioci biti direktno povezani sa radom. Pet priča koje su promenile autora kao umetnika, kao i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nesvakidašnja izložba u Zrenjaninu: Miliseknd predstavlja 5 PRIČA

    Audio-vizuelna izložba „5 priča“ autora koji stvara pod umetničkim pseudonimom Miliseknd biće otvorena u ponedeljak, 21. februara, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložba će trajati sve do 16. marta.

     

    Izložba je interaktivne prirode tako da će posetioci biti direktno povezani sa radom. Pet priča koje su promenile autora kao umetnika, kao i njegov pogled na svet, prikazane su kroz pet nesvakidašnjih instrumenata koji će dati audio i vizuelni feedback posetiocu, gde posetilac postaje jedno sa radom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine nastupiće u Zrenjaninu

     

    – U okviru izložbe „5 priča“ predstaviću koncepte koji su promenili mene kao umetnika, mene kao osobu i moj pogled na zemlju u kojoj sam odrastao. Osećam dužnost da ove priče, odnosno svoje istine, kažem u nadi da će vas one podstaći da postavljate pitanja, razmišljate kritično i ukoliko imate strast za kojom žudite, ali ste u nedomici, da je pratite svim srcem. U okviru galerije zapazićete objekte napravljene od ogledala. Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča. Svaka priča je obeležena brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno čine jednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče – poručuje Miliskend.

     

    izložba 5 priča

     

    Audio-vizuelni rad sa više od 23 miliona pregleda

     

    Miliseknd je, inače, rođen 1998. godine. Njegovi prvi eksperimentalni video radovi imali su uspeha na filmskim konkursima širom Srbije. To mu je pomoglo da bude primećen i pozvan u srednju školu u Kaliforniji, gde je maturirao. Nastavio je na Santa Monika Koledž, smer filmska produkcija.

     

    Od avgusta 2019. godine, od kada javno objavljuje radove pod imenom Miliseknd, njegovi video radovi su postali viralni na društvenim mrežama. Njegov audio-vizuelni rad „Roksen Eg Čelendž“ trenutno broji više od 23 miliona pregleda.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Jedne od najvećih inspiracija su mu Lady Gaga, Marina Abramović i bend Daft Punk, zbog kojih je odlučio da nosi masku. Projekti na koje se trenutno fokusira su produkcija pop, trap i edm muzike i pričanje priča. Živi i stvara aktivno u Los Anđelesu.

     

    izložba 5 priča

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura