• Naš sugrađanin Slavomir Kovački po prvi put izlagao radove u Novom Sadu

    Zrenjaninac Slavomir Kovački imao je svoju šestu samostalnu izložbu likovnih radova, a prvu koja je održana u Novom Sadu. Izložba je organizovana u prostorijama OPENS-a, u Bulevaru despota Stefana 5. Posetioci su imali priliku da vide slike samo na dan otvaranja, kako bi bili ispoštovani i drugi programi u okviru OPENS-a.   Slavomir Kovački je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Naš sugrađanin Slavomir Kovački po prvi put izlagao radove u Novom Sadu

    Zrenjaninac Slavomir Kovački imao je svoju šestu samostalnu izložbu likovnih radova, a prvu koja je održana u Novom Sadu. Izložba je organizovana u prostorijama OPENS-a, u Bulevaru despota Stefana 5. Posetioci su imali priliku da vide slike samo na dan otvaranja, kako bi bili ispoštovani i drugi programi u okviru OPENS-a.

     

    Slavomir Kovački je rođen 9. jula 1999. godine u Zrenjaninu. Još dok je pohađao osnovnu školu zainteresovao se za umetnost i stvaralaštvo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac Marko Derikrava izabran za solistu na prestižnom Univerzitetu u Salcburgu

     

    Tokom školovanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zrenjaninu, 2015. i 2016. godine, osvojio je treće mesto na likovnom konkursu Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ na temu „Portret“.

     

    Već 2017. je realizovao prvu samostalnu izložbu simboličnog naziva „Izložba broj jedan“. Dve godine kasnije imao je drugu samostalnu izložbu inspirisanu izvorom svetlosti pod nazivom „Impresija Sunca“. Iste godine održao je i treću – „Apstraktne vizije“.

     

    Četvrtu izložbu „Šta ga čeka sa one strane mosta“ organizovao je 2021. a prošle godine i petu pod nazivom „Uspomene“.

     

    Po prvi put se, 25. marta ove godine, predstavio i novosadskoj publici, svojom šestom samostalnom izložbom „Moj Svet“.

     

    Radovi bazirani na apstrakciji i simbolizmu

     

    Slavomir kaže da mu se radovi baziraju na apstrakciji i simbolizmu. Dodaje da mu je cilj da kroz takvu autentičnost probudi razmišljanje i analiziranje i da ostavi utisak na publiku. Želja mu je da dela govore, a ne samo da imaju prividnu fizičku lepotu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Kvalitet umetničkog dela obično se procenjuje na osnovu količine stimulacije koju ono izaziva, odnosno utisaka koje ostavlja na ljude, broja posmatrača u kojima je ono izazvalo neku emociju, ili uticaja koje je to delo imalo danas ili u prošlosti. Većina umetničkih dela koja poseduju ove atribute smatra se remek-delima – smatra Slavomir Kovački.

     

    slavomir kovački

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura