• Naš proslavljeni bariton Željko Lučić održaće dugoočekivani koncert

    Čuveni zrenjaninski operski pevač Željko Lučić održaće dugoočekivani koncert na početku 24. sezone Opere i teatra Madlenianum u Beogradu.   Koncert Željka Lučića i prijatelja zakazan je za utorak, 5. oktobar, s početkom u 19.30 časova, na Velikoj sceni Madlenianuma.   PROČITAJTE JOŠ: Dejan Karlečik: Želimo da od mladih stvorimo kvalitetnu pozorišnu publiku   Nastup našeg […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Naš proslavljeni bariton Željko Lučić održaće dugoočekivani koncert

    Čuveni zrenjaninski operski pevač Željko Lučić održaće dugoočekivani koncert na početku 24. sezone Opere i teatra Madlenianum u Beogradu.

     

    Koncert Željka Lučića i prijatelja zakazan je za utorak, 5. oktobar, s početkom u 19.30 časova, na Velikoj sceni Madlenianuma.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dejan Karlečik: Želimo da od mladih stvorimo kvalitetnu pozorišnu publiku

     

    Nastup našeg proslavljenog baritona, koga nazivaju „veridijanskim“, jer su ga upravo uloge u Verdijevim operama proslavile, biće održan pod dirigentskom palicom Dejana Savića i uz podršku orkestra Opere i teatra Madlenianum. Željkovi prijatelji, koji će mu se ovog puta kao gosti pridružiti na sceni su Dragana Radaković i Sanja Anastasia.

     

    Željko Lučić već godinama gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu, stičući pozitivne kritike i slavu i igrajući repertoar svetski operskih kuća, poput Metropoliten Opere, Royal Opera House-a, Opere San Francisko, Pariske opere, Skale i Bečke opere.

     

    Bajkovita priča Željka Lučića

     

    Svim poštovaocima našeg proslavljenog baritona znana je njegova bajkovita priča. Još kao tinejdžera ga je u rodnom Zrenjaninu primetio dirigent Mešovitog hora „Josif Marinković” Slobodan Bursać i ohrabrio ga da postane solista.

     

    Pevanje je prvo učio kod Doroteje Spasić u Beogradu, da bi se posle nekoliko godina pridružio operskom studiju naše operske dive Biserke Cvejić. Ona ga je verno pratila po svetu i do poslednjeg dana svog života u 92. godini podržavala.

     

    Prelomni trenutak u njegovoj karijeri je prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Francisco Vinas u Barseloni. Svoju profesionalnu karijeru Željko je započeo u Srpskom narodnom pozorištu, gde je pevao od 1993. do 1998. godine. Tada odlazi u inostranstvo, u Frankfurtsku operu, gde je ostao punih deset godina.

     

    I pored širokog operskog repertoara koji je tamo pevao, najviše je ostao upamćen kao „veridijanski bariton“. Osim u Frankfurtskoj operi, Lučić je nastupao u svim vodećim operskim kućama, a svoj debi u Metropoliten operi imao je 2006. godine kao Barnaba u Ponkijelijevoj „Đokondi“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Željko Lučić je poznat i kao koncertni izvođač. Veliki koncert je imao 2018. sa orkestrom RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura