• Narodno pozorište „Toša Jovanović“ dobitnik priznanja „Kulturni obrazac“

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina jedan je od dobitnika priznanja „Kulturni obrazac“. Ovo priznanje dodeljuje Ministarstvo kulture i informisanja ustanovama i pojedincima za posvećeni rad u korist naše kulture.   Priznanje „Kulturni obrazac“ dobitnicima je uručio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.   – Ovo priznanje, koje dodeljujemo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ dobitnik priznanja „Kulturni obrazac“

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina jedan je od dobitnika priznanja „Kulturni obrazac“. Ovo priznanje dodeljuje Ministarstvo kulture i informisanja ustanovama i pojedincima za posvećeni rad u korist naše kulture.

     

    Priznanje „Kulturni obrazac“ dobitnicima je uručio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

     

    – Ovo priznanje, koje dodeljujemo po drugi put, zamišljeno je tako da posluži kao analogija nagradi koja se dodeljivala tokom antičkih Olimpijskih igara. To je „Lovorov venac“. On sam po sebi nije donosio ni novac, ni zlato, ni privilegije. Donosio je posebnu vrstu uticaja i značaja svom nosiocu. Govorio je o tome da je nosilac izuzetnim podvižništvom, u datim trenucima istorije, u skladu sa kriterijumima vremena, nadilazio sebe, svoje društvo, svoje slabosti i uzdizao se visoko u svet vrline – kazao je Vukosavljević.

     

    Pročitajte još: Hor „Beogradski Madrigalisti“ izvešće u Zrenjaninu oko 15 kompozicija

     

    Vukosavljević je napomenuo da mnogi vredni ljudi, čiji rad u oblasti kulture ostaje za široku javnost nevidljiv, zaslužuju posebnu pažnju. On je dodao da „Kulturni obrazac“ predstavlja nastojanje Ministarstva da te vredne poslenike koji, prema ministrovim rečima, svoj život provode nadahnuti duhom kulture, istakne i podstakne da nastave svoje zalaganje u sredinama gde žive.

     

    – Svaki od dobitnika ovog skromnog priznanja jeste biser srpske kulture. Ovogodišnji laureati priznanja „Kulturni obrazac“ su ljudi i ustanove koji su radom, neprestanim trudom prevazilazili standarde struke i prosečne standarde našeg društva. Oni su se u svojim naporima i rezultatima izdizali visoko i predstavljali ohrabrenje i podstrek sredini u kojoj rade, ali i drugim sredinama. Jer, kultura se kapilarno prenosi iz grada u grad, iz regiona u region – kazao je Vukosavljević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura