• Hor „Beogradski Madrigalisti“ izvešće u Zrenjaninu oko 15 kompozicija

    Koncert hora „Beogradski Madrigalisti“ biće održan u subotu, 4. januara, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.   Hor nastupa u okviru programa pod nazivom „Božićna muzika evropskih naroda“ i izvešće oko 15 kompozicija. Horom diriguje Aleksandar Brujić.   Koncert počinje u 19 časova, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Hor „Beogradski Madrigalisti“ izvešće u Zrenjaninu oko 15 kompozicija

    Koncert hora „Beogradski Madrigalisti“ biće održan u subotu, 4. januara, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

     

    Hor nastupa u okviru programa pod nazivom „Božićna muzika evropskih naroda“ i izvešće oko 15 kompozicija. Horom diriguje Aleksandar Brujić.

     

    Koncert počinje u 19 časova, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike Srbije. Ulaz je slobodan.

     

    Pročitajte još: Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture

     

    Hor „Beogradski Madrigalisti“ je osnovan 1951. godine. Osnivač i dirigent hora Milan Bajšanski formirao je novi horski ansambl koji je negovao jednu novu vrstu muzike. Tu su, pre svega, madrigali, moteti, renesansna i barokna muzika engleskih, francuskih, italijanskih i nemačkih majstora, duhovne kompozicije domaćih i stranih autora, nacionalni repertoar, ali i savremene kompozicije i njihova moderna stremljenja.

     

    Među osvojenim priznanjima se posebno ističu prve nagrade u Arecu, Langolenu, Peruđi, Bratislavi i Brnu.

     

    U ovom izuzetno plodnom periodu Madrigalisti su nastupali u Parizu, Nemačkoj, nekadašnjem SSSR-u (Moskva, Lenjingrad, Vilnus i Tbilsij), Belgiji, Rumuniji, Holandiji, Danskoj, Bugarskoj, ali i na Dubrovačkim letnjim igrama, Ohridskom letu, BEMUS-u, Niškim horskim svečanostima, NOMUS-u, Mokranjčevim danima, Brankovom kolu i mnogim drugim renomiranim festivalima u zemlji i inostranstvu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin