• Na izložbi „Preseci stvarnosti“ biće predstavljeni radovi Tarka Janoša

    Izložba Tarka Janoša „Preseci stvarnosti“ biće otvorena u petak, 18. oktobra, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Otvaranje je zakazano za 19 časova.   Na izložbi će biti predstavljeno 14 autorovih slika. Izložba „Preseci stvarnosti“ će biti otvorena do 30. oktobra.   Tarko Janoš do sada je svoje radove izlagao u okviru 36 samostalnih i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na izložbi „Preseci stvarnosti“ biće predstavljeni radovi Tarka Janoša

    Izložba Tarka Janoša „Preseci stvarnosti“ biće otvorena u petak, 18. oktobra, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Otvaranje je zakazano za 19 časova.

     

    Na izložbi će biti predstavljeno 14 autorovih slika. Izložba „Preseci stvarnosti“ će biti otvorena do 30. oktobra.

     

    Tarko Janoš do sada je svoje radove izlagao u okviru 36 samostalnih i 37 grupnih izložbi.

     

    – Život je kompozicija puna različitih tonova i ritmova koji ostavljaju trag u nama. Uvlači nas u vrtlog radoznalosti, neizvesnosti, straha i uzbuđenja. Inspiracija za moje stvaralaštvo su mistične priče i događaji o kojima ne čujemo često. Neobjašnjive stvari, situacije i momenti mi pokreću maštu koja onda preuzima vođstvo i nastaje potpuno novi svet. Šta stoji iza svega onoga što ne znamo? Zvuk slike, boja muzike, odrazi pokreta i pogleda se stapaju u jedno. Ta neiscrpna i svemoguća mašta u kojoj preovladava simbioza nemogućeg, spoj nespojivog… lepota u ružnom… ironija ironije. Vidim, čujem, osećam i stvaram. Sve to beležim kao verni sluga svojih unutrašnjih impulsa i imaginacije i kroz svoja dela hrabro, širom otvorenih vrata dočekujem ljude da zavire u taj moj svet. Da saosećaju, imaju otpor ili budu fascinirani – kaže Tarko Janoš o svojim radovima i umetničkoj inspiraciji.

     

    Pročitajte još: Svetomir Arsić Basara predstavlja radove na izložbi u Narodnom muzeju

     

    Tarko Janoš je rođen 1980. godine u Novom Sadu, gde je diplomirao na Akademiji umetnosti na odseku za grafiku (2004) kod profesora Milana Stanojeva. Na istom fakultetu je završio i master studije. Član je SULUV-a od 2006. Bavi se slikarstvom, grafikom, skulpturom i muzikom. Imao je brojne izložbe u zemlji i inostranstvu.

     

    Dobitnik je Forumove nagrade za likovnu umetnost za 2017. godinu. Trenutno je na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (likovni smer).

     

    Bavi se performansom, a od 2008. godine i pedagoškim radom kao nastavnik likovne kulture.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura