Foto dana Kultura Vesti Zrenjanin

Na Dečjem odeljenju biblioteke otvorena E-Biblioučionica

e-biblioučionica

Danas je na maloj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, na Dečjem odeljenju, otvorena E-Biblioučionica.

 

E-Biblioučionica je osnovana i opremljena s ciljem da se proširi spektar bibliotečkih usluga, odnosno realizuje edukacija dece i starijih sugrađana kroz prilagođavanje tehnološkim i društvenim promenama. A sve u cilju efikasnijeg prenosa znanja i informacija.

 

– Ideja nam je da decu vratimo u biblioteku i da produbimo saradnju sa obrazovanim ustanovama, ali na malo drugačiji način – kaže Marija Kačarić, diplomirana bibliotekarka. – Kroz ovaj projekat opremili smo dečje odeljenje najsavremenijom tehnikom, računarima, lap topom, televizorom i štampačem. Kroz rad u malim grupama naučićemo mališane da pretražuju referentnu zbirku, leksikone, enciklopedije, kroz indekse i registre, i da ono što istraže i pronađu, prenesu u digitalni oblik – naglašava Kačarić.

 

Pročitajte još: Finalisti kviza „IT karavan“ posetili Naučno – tehnološki park u Beogradu

 

– Ono što se nalazi u knjigama je tačno, a na internetu i ne mora biti. I to ćemo zajedno sa decom savladati – dodaje ona.

 

e-biblioučionica

 

E-Biblioučinioca namenjena je i starijim sugrađanima koji će, uz pomoć bibliotekara, moći da savladaju osnove korišćenja računara, interneta…

 

Otvaranje E-Biblioučionice podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz