• Na Dečjem odeljenju biblioteke otvorena E-Biblioučionica

    Danas je na maloj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, na Dečjem odeljenju, otvorena E-Biblioučionica.   E-Biblioučionica je osnovana i opremljena s ciljem da se proširi spektar bibliotečkih usluga, odnosno realizuje edukacija dece i starijih sugrađana kroz prilagođavanje tehnološkim i društvenim promenama. A sve u cilju efikasnijeg prenosa znanja i informacija.   – Ideja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na Dečjem odeljenju biblioteke otvorena E-Biblioučionica

    Danas je na maloj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, na Dečjem odeljenju, otvorena E-Biblioučionica.

     

    E-Biblioučionica je osnovana i opremljena s ciljem da se proširi spektar bibliotečkih usluga, odnosno realizuje edukacija dece i starijih sugrađana kroz prilagođavanje tehnološkim i društvenim promenama. A sve u cilju efikasnijeg prenosa znanja i informacija.

     

    – Ideja nam je da decu vratimo u biblioteku i da produbimo saradnju sa obrazovanim ustanovama, ali na malo drugačiji način – kaže Marija Kačarić, diplomirana bibliotekarka. – Kroz ovaj projekat opremili smo dečje odeljenje najsavremenijom tehnikom, računarima, lap topom, televizorom i štampačem. Kroz rad u malim grupama naučićemo mališane da pretražuju referentnu zbirku, leksikone, enciklopedije, kroz indekse i registre, i da ono što istraže i pronađu, prenesu u digitalni oblik – naglašava Kačarić.

     

    Pročitajte još: Finalisti kviza „IT karavan“ posetili Naučno – tehnološki park u Beogradu

     

    – Ono što se nalazi u knjigama je tačno, a na internetu i ne mora biti. I to ćemo zajedno sa decom savladati – dodaje ona.

     

    e-biblioučionica

     

    E-Biblioučinioca namenjena je i starijim sugrađanima koji će, uz pomoć bibliotekara, moći da savladaju osnove korišćenja računara, interneta…

     

    Otvaranje E-Biblioučionice podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura