• Muzička škola „Josif Marinković“ decenijama obogaćuje kulturnu scenu grada

    Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina svojim brojnim nastupima već decenijama obogaćuje kulturnu scenu našeg grada.   Učenici i profesori nastupaju u različitim prostorima – u Narodnom pozorištu, Narodnom muzeju, Kristalnoj dvorani, u verskim objektima, na gradskim trgovima, ali najčešće u Kulturnom centru Zrenjanina.   PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin se prema baštini giganta kakav je bio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Muzička škola „Josif Marinković“ decenijama obogaćuje kulturnu scenu grada

    Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina svojim brojnim nastupima već decenijama obogaćuje kulturnu scenu našeg grada.

     

    Učenici i profesori nastupaju u različitim prostorima – u Narodnom pozorištu, Narodnom muzeju, Kristalnoj dvorani, u verskim objektima, na gradskim trgovima, ali najčešće u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin se prema baštini giganta kakav je bio „Servo Mihalj“ ne odnosi previše pažljivo

     

    – Učenici Srednje muzičke škole, okupljeni u Učeničkom parlamentu, poslednjih nekoliko godina pokazuju inicijativu u organizaciji i realizaciji raznih školskih dešavanja i događaja koji prevazilaze školske okvire. Time razvijaju preduzetnički duh i organizatorske sposobnosti, pored talenta za muziku koji već poseduju. O talentu ovih mladih ljudi svedoče brojne osvojene nagrade sa najznačajnijih muzičkih takmičenja u zemlji i inostranstvu – kaže koordinatorka Učeničkog parlamenta Slavica Stojanov, inače pedagog škole.

     

    Organizovali donatorski koncert

     

    U martu prošle godine, Učenički parlament Muzičke škole organizovao je donatorski koncert. Članovi su sami kreirali program, a sve sa ciljem da prikupe novac za zamenu dotrajalih drvenih klupa u školskom dvorištu. U toj nameri su uspeli – tokom letnjeg raspusta su zamenjene drvene daske, čime je ulepšan prostor ispred škole.

     

    U oktobru 2022. takođe su organizovali koncert učenika škole sa gostima, koji je bio veoma uspešan.

     

    „Parlamentarci“ su pripremili još jedan koncert, koji će biti održan u sredu, 8. februara, u 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Koncert je zamišljen kao kolaž različitih muzičkih žanrova – biće tu kako klasične, tako i etno, džeza, narodne muzike. U goste su pozvani i članovi pevačke grupe KUD iz Mokrina i Gradski dečji hor Kulturnog centra.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Svi će moći na ulazu da ostave dobroboljni prilog. Simboličnom donacijom omogućujete da učenici unaprede svoje muzičke sposobnosti odlascima na koncerte i mjuzikle“, saopštila je Muzička škola „Josif Marinković“.

     

    koncert učenika muzičke škole

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]