• Mladi zrenjaninski umetnik Veljko Torbica nastupa u Reformatorskoj crkvi

    Mladi zrenjaninski umetnik i profesor gitare Veljko Torbica održaće koncert klasične gitare u subotu, 10. oktobra, u 19 časova, u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.   Koncert je inspirisan delima koja su bila deo muzičkog sazrevanja Veljka Torbice. Na programu su dela Baha, Feliksa Mendelsona, Lobosa, Manuela Ponsa i drugih.   Ulaz je slobodan.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi zrenjaninski umetnik Veljko Torbica nastupa u Reformatorskoj crkvi

    Mladi zrenjaninski umetnik i profesor gitare Veljko Torbica održaće koncert klasične gitare u subotu, 10. oktobra, u 19 časova, u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.

     

    Koncert je inspirisan delima koja su bila deo muzičkog sazrevanja Veljka Torbice. Na programu su dela Baha, Feliksa Mendelsona, Lobosa, Manuela Ponsa i drugih.

     

    Ulaz je slobodan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Upriličena prva izložba slika u obnovljenoj zgradi Klostera

     

    Veljko Torbica je rođen 1989. godine u Zrenjaninu. Gitaru je počeo da svira sa deset godina u klasi profesora Aleksandra Popovića, u Muzičkoj školi „Josif Marinković“. Srednju Muzičku školu „Josif Marinković“ nastavio je u klasi profesorke Sanje Milutinović, a diplomirao je 2008. u klasi profesora Zorana Krajišnika.

     

    Muzičku akademiju u Novom Sadu nastavio je u klasi profesora Zorana Krajišnika, gde je diplomirao 2013. Iste godine upisuje magistarske master studije na Muzičkoj akademij u Bratislavi, u klasi eminentnog profesora Jozefa Zsapke.

     

    Pre pet godina se vratio u rodni grad, gde radi kao profesor u Muzičkoj školi „Josif Marinković“.

     

    Za vreme školovanja je ostvario brojne rezultate na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Takođe je i pohađao majstorske kurseve kod poznatih gitarista iz celog sveta.

     

    Njegova ogromna ljubav je pedagoški rad u muzičkoj školi. Njegovi đaci osvajaju nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, a neki od njih sada studiraju na muzičkim akademija u inostranstvu i Srbiji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura