• Mladi pesnik Jovan Zafirović poklonio paketiće deci na Kosovu i Metohiji

    Jovan Zafirović, mladi pesnik iz Donjeg Korminjana, organizovao je humantiranu akciju i od prodaje svojih knjiga obezbedio je paketiće za decu na Kosovu i Metohiji.   Jovan Zafirović je krajem prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju na društvenim mrežama. On je ponudio svim zainteresovanim da kupovinom njegove knjige priča „Šta ćeš da budeš kad porasteš” pomognu akciju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi pesnik Jovan Zafirović poklonio paketiće deci na Kosovu i Metohiji

    Jovan Zafirović, mladi pesnik iz Donjeg Korminjana, organizovao je humantiranu akciju i od prodaje svojih knjiga obezbedio je paketiće za decu na Kosovu i Metohiji.

     

    Jovan Zafirović je krajem prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju na društvenim mrežama. On je ponudio svim zainteresovanim da kupovinom njegove knjige priča „Šta ćeš da budeš kad porasteš” pomognu akciju kupovine paketića. Knjigu je, inače, objavio Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Retrospektivna izložba radova Dušana Šešuma biće otvorena u četvrtak

     

    Kako je akciju uspešno sproveo i obezbedio paketiće, Zafirović je 20. januara posetio Predškolsku ustanovu „Pčelica Maja” u Kosovskoj Kamenici. Tom prilikom je podelio 180 paketića svim mališanima iz te opštine.

     

    Direktor ustanove Srđan Ristić uručio je Zafiroviću zahvalnicu za njegov humanitarni rad i poželeo mu puno uspeha u daljem književnom radu.

     

    – Bilo mi je zadovoljstvo posetiti Predškolsku ustanovu „Pčelica Maja” i sresti se sa vaspitačima koji su bili i moji vaspitači, pre više od decenije. Obilazak učionica, u kojima sam i sam boravio, podsetile su me na svu radost dečiju, koju sam osetio, i koja mi se na trenutak vratila ukazavši mi na njenu vrednost, neprocenjivu vrednost koju nosi detinjstvo – poručio je Zafirović.

     

    jovan zafirović

     

    U pripremi nova knjiga pesama

     

    Jovan Zafirović iz Donjeg Korminjana rođen je 1997. godine u Gnjilanu. Trenutno živi i radi u Beogradu. Autor je zbirke pesama „Trn božura” i knjige priča „Šta ćeš da budeš kad porasteš”. Njegova treća knjiga pesama namenjena deci i mladima je u pripremi.

     

    O knjizi „Šta ćeš da budeš kad porasteš”, koja je bila povod za humanitarnu akciju, književnica Milica Jeftimijević Lilić u recenziji kaže:

     

    „Ova knjiga će nas na mah rastužiti, a povremeno nasmejati i oraspoložiti, a na pitanje iz naslova ćete lako sklopiti odgovor: biću čovek! Ideal vredan truda i čitanja knjige.”

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura