• Retrospektivna izložba radova Dušana Šešuma biće otvorena u četvrtak

    Retrospektivna izložba radova Dušana Šešuma biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 21. januara, i trajaće do 3. februara.   Predviđeno je da se na izložbi nađe dvadesetak slika ovog umetnika.   Dušan Šešum je rođen u Banatskom Despotovcu 1951. godine. Akademiju umetnosti je završio u Novom Sadu, a specijalizirao na Akademiji u Parizu. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Retrospektivna izložba radova Dušana Šešuma biće otvorena u četvrtak

    Retrospektivna izložba radova Dušana Šešuma biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 21. januara, i trajaće do 3. februara.

     

    Predviđeno je da se na izložbi nađe dvadesetak slika ovog umetnika.

     

    Dušan Šešum je rođen u Banatskom Despotovcu 1951. godine. Akademiju umetnosti je završio u Novom Sadu, a specijalizirao na Akademiji u Parizu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dr Bojana Kovačević Petrović jedina iz regiona u projektu Redli koledža

     

    Učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi. Samostalne izložbe do sada nije imao, tako da će javnost imati jedinstvenu priliku da upozna njegov likovni rad.

     

    Slike Dušana Šešuma uglavnom se nalaze u privatnim zbirkama.

     

    – Uprkos svemu, a najviše uprkos samom umetniku, realizovana je ova retrospektivna izložba radova Dušana Šešuma. Radovi su, nije preterano reći, napabirčeni zahvaljujući privatnim kolekcijama i čuvarima gradskog sećanja. Sam umetnik je godinama besomučno rasipao svoje radove, te danas njegov opus imamo samo u fragmentima. Fragmentarnost je i opšti utisak o njegovom delu. Veliki potencijali, zavidan talenat, visprene ideje, suvereno baratanje formom, kako konkretnom tako i apstraktnom, sve to u fragmentima vidimo u radovima koji su pred nama – kazao je povodom izložbe akademski slikar Rastko Stefanović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura