• Mladi glumci ove nedelje nastupaju na pozorišnoj letnjoj sceni

    Kao deo programa pozorišnih predstava, koje će se igrati na letnjoj sceni, u atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ najavilo je igranje predstava Dramskog studija i Dramske sekcije Osnovne škole „Jovan Dučić” iz Kleka.   U utorak, 23. juna, od 21 sat, biće izvedena predstava „Monolozi“, dok će se u četvrtak, 25. juna, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi glumci ove nedelje nastupaju na pozorišnoj letnjoj sceni

    Kao deo programa pozorišnih predstava, koje će se igrati na letnjoj sceni, u atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ najavilo je igranje predstava Dramskog studija i Dramske sekcije Osnovne škole „Jovan Dučić” iz Kleka.

     

    U utorak, 23. juna, od 21 sat, biće izvedena predstava „Monolozi“, dok će se u četvrtak, 25. juna, od 18 sati, na letnjoj sceni igrati „Robinzonka“.

     

    dramski studio

     

    MONOLOZI

     

    Dramski studio je osnovao glumac Miloje Buca Ivanović i on već 29 godina postoji i radi u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”. Poslednjih sedam godina vodi ga Vesna Varićak. Za to vreme kroz studio je prošlo više stotina polaznika, od kojih su danas mnogi glumci, novinari i uspešni mladi ljudi u profesijama koje zahtevaju javni nastup.

     

    Ovog puta mladi glumci uhvatili su se u koštac sa velikim delima dramskih klasika i svojim talentom, energijom, ali pre svega sa ogromnom ljubavlju prema pozorištu, oživeli čuvene likove Šekspira, Čehova, Vilijamsa, Simovića…

     

    Pročitajte još: Na tradicionalnoj manifestaciji „Noć knjige“ popusti i do 40 odsto!

     

    „Mladi glumci su male duše čudesnog sveta, gde se spaja nespojivo: ljubav-bol, radost-tuga, smeh-ljutnja, tišina-galama i od tih delova nastaje priča. U njoj je sve moguće i međusobno se prepliće. Tu mlade duše slobodne hode kuda i kome hoće. Oni koji ovaj svet vole, njegovo ime izgovaraju sa sjajem u očima i sa usana silazi kao reč ljubavi: Pozorište. Njegovo srce je Mašta, ona kuca, čuva i brani nežne duše. Dobrodošli u naš svet“, poručuju oni.

     

    dramski studio

     

    ROBINZONKA

     

    Dramska sekcija Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Kleka je sa svojim nastavnicama Terezom Janjić i Tatjanom Dursun napravila zanimljivu predstavu „Robinzonka”, punu zabavne igre i muzike. Namenjena je uzrastu od 7 do 15 godina.

     

    Robinzonka, u želji da doživi neku avanturu, beži od kuće. Međutim, doživljava brodolom i doplivava do pustog ostrva. Društvo joj prave tri papagaja. Na ostrvu nailazi na Indijance koji je uče da govori njihovim, Čeroki, jezikom. Indijanci pronalaze Petkanu, koja je pobegla od kuće, jer nije mogla da izdrži pritisak u školi. Šta se zapravo desilo u školi i da li se sve završava kao u romanu „Robinzon Kruso“, videćete u samoj predstavi. Kostim i scenografiju radila je Blagovesta Vasileva.

     

    Ulaz je besplatan (glavni ulaz Narodnog muzeja Zrenjanin), a broj sedišta u gledalištu ograničen.

     

    „Pozivamo sve zainteresovane da dođu na vreme i da zauzmu svoja mesta. U slučaju kiše, igranja će biti odložena“, kažu u zrenjaninskom pozorištu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura