• Mlada umetnica Dalila Avram stvara slike koje ostavljaju bez daha (Foto)

    Po zanimanju je diplomirana ekonomistkinja, radi u knjigovodstvenoj agenciji u Zrenjaninu, ali je jednako predana slikarstvu, kojem se ozbiljno posvetila pre desetak godina. Dalila Avram je završila Ekonomski fakultet u Subotici i to je bio njen izbor zanimanja, ali slikarski talenat koji je nasledila od oca, amaterskog slikara, nije mogla niti je želela da potisne. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mlada umetnica Dalila Avram stvara slike koje ostavljaju bez daha (Foto)

    Po zanimanju je diplomirana ekonomistkinja, radi u knjigovodstvenoj agenciji u Zrenjaninu, ali je jednako predana slikarstvu, kojem se ozbiljno posvetila pre desetak godina. Dalila Avram je završila Ekonomski fakultet u Subotici i to je bio njen izbor zanimanja, ali slikarski talenat koji je nasledila od oca, amaterskog slikara, nije mogla niti je želela da potisne.

     

    – Ljubav prema crtanju i slikanju, koja se rodila još u detinjstvu, nije nestala, a privilegija je kada možeš da radiš nešto što voliš. Volim i svoje zanimanje, ali i slikarstvo – priča Dalila Avram za portal zrenjaninski.com.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mladi pesnik Jovan Zafirović poklonio paketiće deci na Kosovu i Metohiji

     

    U njenoj kući u Torku uvek je „na gotovs“ ctački i slikarski pribor, i svaki slobodan trenutak ova mlada umetnica koristi za stvaralaštvo. Od 2011. godine, kada je postala članica Udruženja likovnih amatera Zrenjanina, učestvovala je na brojnim izložbama i likovnim kolonijama.

     

    – Što se tiče tema mojih slika, najviše su zastupljeni portreti, koje radim koristeći tri tehnike, i to olovku na papiru, suvi pastel na papiru i akrilik na platnu. Pored portreta, slikam pejzaže, životinje, cveće, mrtvu prirodu, balerine i mnogo drugih meni omiljenih motiva. Najviše volim da koristim tople pastelne tonove – ističe Dalila.

     

     

    Kao dete bila zadivljena portretima

     

    Portreti su, ipak, njen omiljeni motiv. A kada je pitaju zašto baš portreti, ima jednostavan odgovor.

     

    – Kao dete bila sam zadivljena portretima, gledajući slike u knjigama o umetnosti, i to me je fasciniralo od malih nogu. Želela sam da jednog dana radim crteže sa tom preciznošću i svim mogućim detaljima, kao veliki slikari. Sada se trudim da budem na putu ka takvom uspehu – ističe naša sagovornica.

     

    Pored slika i crteža, u njenoj slikarskoj radionici nastaju i drugi radovi.

     

    – Bavim se i slikanjem na majicama, koristim neperive boje za tekstil, a zastupljeni su različiti motivi, odnedavno i portreti. Kada govorim o planovima za budućnost, napredak u slikarstvu i nastavak rada na portretima su mi na prvom mestu. I trudiću se da, kao i dosad, uvodim neke nove motive i tehnike – poručuje Dalila.

     

    dalila avram

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura