• Miodrag Raičević dobitnik književne nagrade „Đura Jakšić“ za prošlu godinu

    Pesnik Miodrag Raičević dobitnik je književne nagrade „Đura Jakšić“ za najbolju knjigu pesama u prošloj godini, jednoglasno je odlučio žiri u sastavu: Dragan Jovanović Danilov (predsednik), Marija Šimoković i Srđan Orsić. Miodrag Raičević je nagradu dobio za zbirku pesama „O stvarima koje je Homer propustio“, u izdanju „Gramatike“ iz Beograda.   PROČITAJTE JOŠ: Plesni klub […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Miodrag Raičević dobitnik književne nagrade „Đura Jakšić“ za prošlu godinu

    Pesnik Miodrag Raičević dobitnik je književne nagrade „Đura Jakšić“ za najbolju knjigu pesama u prošloj godini, jednoglasno je odlučio žiri u sastavu: Dragan Jovanović Danilov (predsednik), Marija Šimoković i Srđan Orsić. Miodrag Raičević je nagradu dobio za zbirku pesama „O stvarima koje je Homer propustio“, u izdanju „Gramatike“ iz Beograda.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Plesni klub „Ideal“ osvojio tri medalje na internacionalom festivalu u Italiji

     

    „Već nekoliko decenija Miodrag Raičević istrajava u svetu poezije, posvećeno gradeći jedan autentičan pesnički svet. Zbirka pesama „O stvarima koje je Homer propustio“ vrhuni poetski opus ovog osobenog pesnika. Sve je u poeziji Miodraga Raičevića kao kakvim retkim, istočnjačkim začinom, začinjeno zrnom jednog patafizičkog humora koji nije niotkuda školnički preuzet, već je organski deo pesnikovog suštastva. Poosobljena Raičevićeva ironija nije izraz nekog pukog ego-tripa, već je to ironija iza koje stoji duboko ljudska toplina i misao o sopstvenoj nedovoljnosti u svetu“, navodi se u obrazloženju odluke.

     

    U nagrađenoj zbirci pesama, koja donosi čitav niz antologijskih pesama, Raičević je pokazao izuzetno visok vektor lirske i refleksivne osetljivosti, podarivši srpskoj poeziji jednu dragocenu knjigu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Nagrada „Đura Jakšić“, koju po trideset osmi put dodeljuje Narodna biblioteka „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje, dobitniku će biti uručena 2. juna, u okviru svečane akademije na 62. „Liparskim večerima“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura