• Međunarodno priznanje za Šajtinčev roman „Banda neželjenih ljubimaca“

    Roman Uglješe Šajtinca „Banda neželjenih ljubimaca“, u izdanju „Pčelice“, ovogodišnji je dobitnik prestižne Međunarodne oznake „The White Ravens“, koju dodeljuje Internacionalna biblioteka za mlade iz Minhena.   Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade, autora širom sveta, koji pišu na 40 različitih nacionalnih jezika. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Međunarodno priznanje za Šajtinčev roman „Banda neželjenih ljubimaca“

    Roman Uglješe Šajtinca „Banda neželjenih ljubimaca“, u izdanju „Pčelice“, ovogodišnji je dobitnik prestižne Međunarodne oznake „The White Ravens“, koju dodeljuje Internacionalna biblioteka za mlade iz Minhena.

     

    Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade, autora širom sveta, koji pišu na 40 različitih nacionalnih jezika. Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti za decu i mlade zaposlenih u Internacionalnoj biblioteci za mlade u Minhenu, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela ove oblasti na međunarodnom nivou. Odabrani naslovi dobijaju oznaku „The White Ravens“ za tekuću godinu.

     

    Dobitnik ove oznake za 2019. godinu je roman Uglješe Šajtinca „Banda neželjenih ljubimaca“, koji je objavila izdavačka kuća „Pčelica“.

     

    Pročitajte još: Izašao iz štampe književni zbornik „Adrese iz Srednjeg Banata“

     

    Katalog „The White Ravens 2019“ biće predstavljen 17. oktobra na Sajmu knjiga u Frankfurtu, na Kids stage-u. Promociji će prisustvovati predstavnici izdavačke kuće „Pčelica“, koja će tom prilikom biti u ulozi izlagača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

     

    Izdavačka kućaPčelica“, odnosno njena izdanja, drugi put dobijaju oznaku preporuke „The White Raven“. Prvi put dobitnik je bila knjiga „Mrnjavčevići“ Dušana Pop Đurđeva, 2017. godine. Roman „Banda neželjenih ljubimaca“ Uglješe Šajtinca, inače dobitnika Evropske nagrade za književnost 2015, dobitnik je i „Nagrade Sima Cucić“ 2018.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura