• Majske muzičke svečanosti: Tri zlatne medalje za zrenjaninske horove

    Tri zlatne medalje, sa izuzetno visokim brojem bodova, osvojili su zrenjaninski vokalni ansambli na jubilarnom 20. Horskom takmičenju „Majske muzičke svečanosti“.   Takmičenje je održano onlajn u Bijeljini, od 14. do 16. maja, i to u pet horskih kategorija. Prijavio se rekordan broj učesnika, čak 50 horova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske, Poljske, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Majske muzičke svečanosti: Tri zlatne medalje za zrenjaninske horove

    Tri zlatne medalje, sa izuzetno visokim brojem bodova, osvojili su zrenjaninski vokalni ansambli na jubilarnom 20. Horskom takmičenju „Majske muzičke svečanosti“.

     

    Takmičenje je održano onlajn u Bijeljini, od 14. do 16. maja, i to u pet horskih kategorija. Prijavio se rekordan broj učesnika, čak 50 horova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske, Poljske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Raspisan konkurs za književnu nagradu “Stevan Sremac”

     

    U kategoriji mešovitih horova, sa osvojenih 100 bodova, pobedio je Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ kojim diriguje Zorica Kozlovački. U ovoj kategoriji nastupali su i odrasli i omladinski ansambli zajedno, te je time uspeh zrenjaninskog hora još značajniji. Ovaj hor je u proteklih 15 godina našem gradu i Muzičkoj školi „Josif Marinković“ doneo 47 nagrada, a nedavno je, kao jedini hor iz Srbije, imao i zapaženo učešće na 26. Internacionalnom onlajn festivalu za dečije i omladinske horove „Dobri Voynikov“ u Šumenu (Bugarska).

     

    muška vokalna grupa pannonica
    Foto: Aniko Gardinovački

     

    „Majske muzičke svečanosti“ i u znaku grupa „Pannonica“ i „Vita Brevis“

     

    Veliki uspeh ostvarila je i Muška vokalna grupa „Pannonica“ koja postoji tek godinu dana i koja je nastupila u kategoriji vokalnih ansambala, kao jedini muški hor iz Srbije. Prošle godine na istom takmičenju ova grupa je osvojila srebrnu medalju. Sada je, sa osvojenih 99 bodova i zlatnom medaljom, pokazala veliki napredak u svom radu sa dirigentkinjom Zoricom Kozlovački.

     

    Vokalni kvartet „Vita Brevis“ nastupio je kao jedini ansambl u kategoriji pop muzike i džeza, i time potvrdio svoju jedinstvenost na ovim prostorima. Osvojio je zlatnu medalju sa 98 bodova. U kvartetu pevaju Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – U ovim teškim vremenima za horsko pevanje, ove nagrade nam puno znače. Pomažu nam da održimo kontinuitet u postojanju naših ansambala i nađemo motivaciju za budući rad. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo trenutak kada ćemo moći uživo da nastupamo pred publikom. Jer, smisao muzičke umetnosti je deljenje emocija, radosti, uzbuđenja i interpretacije sa drugima – izjavila je za portal zrenjaninski.com dirigentkinja Zorica Kozlovački.

     

    vita brevis

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura