Kultura Vesti Zrenjanin

Raspisan konkurs za književnu nagradu “Stevan Sremac”

stevan sremac

Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, raspisuju konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“ za dela humorističko-satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi).

 

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10pt) kod proze. Poetska ostvarenja se, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novi Bečej dobio pet miliona dinara na konkursu “Gradovi u fokusu”

 

Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva. Ponovo mogu da učestvuju i nagrađeni na ranijim konkursima.

 

Rok prijema radova za konkurs je 10. jun. Radovi se šalju isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ulica Žarka Zrenjanina 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs Bal u Elemiru 2021“.

 

Dodeljuju se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000 dinara, druga u iznosu od 30.000 i treća od 20.000 dinara.

 

Odluku o nagradi „Stevan Sremac“ donosi žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Uručenje nagrada obaviće se 25. juna u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM