• LETO U GRADU: Pozorišne predstave u atrijumu Narodnog muzeja

    Četiri predstave Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ biće odigrane u atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin, tokom poslednja dva vikenda juna. U okviru programa „Leto u gradu“ publika će biti u prilici da pogleda dve lutkarske i dve dramske predstave iz repertoara zrenjaninskog teatra. Ovog puta, međutim, izvan matičnih pozorišnih sala za koje su pravljene, na letnjoj sceni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LETO U GRADU: Pozorišne predstave u atrijumu Narodnog muzeja

    Četiri predstave Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ biće odigrane u atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin, tokom poslednja dva vikenda juna. U okviru programa „Leto u gradu“ publika će biti u prilici da pogleda dve lutkarske i dve dramske predstave iz repertoara zrenjaninskog teatra. Ovog puta, međutim, izvan matičnih pozorišnih sala za koje su pravljene, na letnjoj sceni podignutoj u novom ambijentu.

     

    „Budući da igranje pozorišnih predstava u Zrenjaninu ima tradiciju dužu od dva veka, kako u pozorišnoj zgradi iz 1839. godine, tako i na svim onim gradskim mestima koja su bila prigodna za to da putujuće pozorišne družine razviju svoje kulise, radujemo se predstojećim igranjima u susret letu. Sa optimizmom upiremo poglede u budućnost kako bismo nastavili tradiciju koju malo koji grad baštini“, poručuju iz pozorišta.

     

    Ulaz je slobodan, a broj sedišta u gledalištu je ograničen. Pozorište stoga poziva sve zainteresovane da dođu na vreme i da zauzmu svoja mesta. U slučaju kiše, igranja će biti odložena.

     

    Pročitajte još: Izložba likovnih radova srednjoškolaca otvorena u Kulturnom centru (Foto)

     

    bajka o majušku
    Bajka o Majušku

     

    U petak, 19. juna, u 18 časova, naši najmlađi sugrađani sa svojim roditeljima mogu da pogledaju lutkarsku predstavu „Bajka o Majušku“.

     

    U subotu, 20. juna, u 21 čas, Dramska scena zrenjaninskog Pozorišta će izvesti komad Ljiljane Lašić „Slobodne žene balkanske“.

     

    Petak, 26. jun, u 18 časova, rezervisan je termin za lutkarsku predstavu „Hrabri konjić“, rađenu po motivima priče Milana Pavlika.

     

    U subotu, 27. juna, u 21 čas, igra se komad „Ne mo’š pobeć’ od nedelje“ Tene Štivičić u režiji Slađane Kilibarde.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura