• Kuće od naboja: Problemi sa kojima se danas suočavamo živeći u njima

    Predavanje pod nazivom „Kuće od naboja“ biće održano u utorak, 4. aprila, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Predavanje u okviru izložbe „Život u Banatskoj vojnoj granici“ će održati Dragana Kojičić, samostalna arhitektkinja i specijalistkinja za zemljanu arhitekturu. Dragana je doktorantkinja Scenske arhitekture, tehnike i dizajna i već 15 godina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kuće od naboja: Problemi sa kojima se danas suočavamo živeći u njima

    Predavanje pod nazivom „Kuće od naboja“ biće održano u utorak, 4. aprila, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Predavanje u okviru izložbe „Život u Banatskoj vojnoj granici“ će održati Dragana Kojičić, samostalna arhitektkinja i specijalistkinja za zemljanu arhitekturu. Dragana je doktorantkinja Scenske arhitekture, tehnike i dizajna i već 15 godina se, u saradnji sa brojnim institucijama i organizacijama, bavi promocijom zemljane arhitekture. Predsednica je Kluba finih zanata iz Mošorina, sa kojim organizuje brojne radionice, kampove, treninge za majstore, škole zemljane arhitekture, Regio Earth i Lala Earthland festival.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo još niste videli! Ovako sada izgleda unutrašnjost oronule Robne kuće (Video)

     

    Na predavanju će biti reči o kućama od zemlje u svetu i kod nas i različitim tehnikama gradnje zemljom. Fokus će biti na vojvođanskim kućama od naboja: načinu na koji su građene, problemima sa kojima se danas suočavamo živeći u njima, kao i mogućim rešenjima. Predavač će se osvrnuti i na naboj kao tehniku u savremenom kontekstu.

     

    Ulaz je slobodan.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura