Kultura Vesti Zrenjanin

Kreativni radovi srednjoškolaca biće izloženi u holu Narodnog muzeja

radovi srednjoškolaca
Rad Branislava Holića

Radovi srednjoškolaca iz Zrenjanina biće predstavljeni na izložbi „Toleranc&ija – kod kuće“. Ova izložba biće dostupna publici od četvrtka, 25. juna, u holu Narodnog muzeja Zrenjanin.

 

Izložba je rezultat radova nastalih u likovnoj radionici. Učenici su najpre boravili u Muzeju, a potom su radili od kuće. Zadatak učenika bio je da kreiraju svoj plakat na temu tolerancije i tako iskažu svoje viđenje i upute kritiku savremenog društva. Tehnika je bila kombinovana, sa akcentom na kolaž. Učenici Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“, Tehničke škole, Srednje poljoprivredne škole, Muzičke škole „Josif Marinković“ i Zrenjaninske gimnazije izradili su zanimljive i autentične radove na pomenutu temu.

 

Od pristiglih radova, komisija, koju čine kustosi – istoričari umetnosti Dejan Vorgić i Ivana Arađan, kao i magistar slikarstva Milan Grahovac, za izložbu je odabrala 22 rada.

 

Pročitajte još: Mladi glumci ove nedelje nastupaju na pozorišnoj letnjoj sceni

 

Nagrađeni su učenici Dragoljub Vojinov (HPTŠ „Uroš Predić“, IV5), Maša Nađalin (Zrenjaniska gimnazija, II9) i Branislav Holić (HPTŠ „Uroš Predić“, III6). Pohvaljeni su Andrea Sremac (Zrenjaninska gimnazija, II5) i Marina Ristić (Tehnička škola, I5).

 

Kreativni radovi srednjoškolaca biće dostupni publici do 25. jula.

 

radovi srednjoškolaca
Rad Maše Nađalin

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM