• Kreativni radovi srednjoškolaca biće izloženi u holu Narodnog muzeja

    Radovi srednjoškolaca iz Zrenjanina biće predstavljeni na izložbi „Toleranc&ija – kod kuće“. Ova izložba biće dostupna publici od četvrtka, 25. juna, u holu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Izložba je rezultat radova nastalih u likovnoj radionici. Učenici su najpre boravili u Muzeju, a potom su radili od kuće. Zadatak učenika bio je da kreiraju svoj plakat […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kreativni radovi srednjoškolaca biće izloženi u holu Narodnog muzeja

    Radovi srednjoškolaca iz Zrenjanina biće predstavljeni na izložbi „Toleranc&ija – kod kuće“. Ova izložba biće dostupna publici od četvrtka, 25. juna, u holu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Izložba je rezultat radova nastalih u likovnoj radionici. Učenici su najpre boravili u Muzeju, a potom su radili od kuće. Zadatak učenika bio je da kreiraju svoj plakat na temu tolerancije i tako iskažu svoje viđenje i upute kritiku savremenog društva. Tehnika je bila kombinovana, sa akcentom na kolaž. Učenici Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“, Tehničke škole, Srednje poljoprivredne škole, Muzičke škole „Josif Marinković“ i Zrenjaninske gimnazije izradili su zanimljive i autentične radove na pomenutu temu.

     

    Od pristiglih radova, komisija, koju čine kustosi – istoričari umetnosti Dejan Vorgić i Ivana Arađan, kao i magistar slikarstva Milan Grahovac, za izložbu je odabrala 22 rada.

     

    Pročitajte još: Mladi glumci ove nedelje nastupaju na pozorišnoj letnjoj sceni

     

    Nagrađeni su učenici Dragoljub Vojinov (HPTŠ „Uroš Predić“, IV5), Maša Nađalin (Zrenjaniska gimnazija, II9) i Branislav Holić (HPTŠ „Uroš Predić“, III6). Pohvaljeni su Andrea Sremac (Zrenjaninska gimnazija, II5) i Marina Ristić (Tehnička škola, I5).

     

    Kreativni radovi srednjoškolaca biće dostupni publici do 25. jula.

     

    radovi srednjoškolaca
    Rad Maše Nađalin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura