• Koncert gudačkog kvarteta „Giovani Artisti“ u Rimokatoličkoj katedrali

    Povodom desetogodišnjice smrti kompozitora i muzikologa Emila Petrovića, gudački kvartet „Giovani Artisti“ iz Segedina izvešće spomen-koncert u sredu, 30. juna, u 20 časova, u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.   Na programu su dela Emila Petrovića, koji je rođen u Velikom Bečkereku, 9. februara 1930. godine, a koji je živeo i stvarao u Budimpešti, gde je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koncert gudačkog kvarteta „Giovani Artisti“ u Rimokatoličkoj katedrali

    Povodom desetogodišnjice smrti kompozitora i muzikologa Emila Petrovića, gudački kvartet „Giovani Artisti“ iz Segedina izvešće spomen-koncert u sredu, 30. juna, u 20 časova, u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.

     

    Na programu su dela Emila Petrovića, koji je rođen u Velikom Bečkereku, 9. februara 1930. godine, a koji je živeo i stvarao u Budimpešti, gde je i umro 30. juna 2011.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Slika “Seoski predeo” vodila se kao nestala, sada će se naći pred publikom

     

    Bio je profesor Muzičke akademije „Franc List“ i direktor Mađarske državne opere u Budimpešti.

     

    Gudački kvartet „Giovani Artisti“ je osnovan 2013. godine sa ciljem da mladim umetnicima pruži mogućnost predstavljanja pred ljubiteljima ozbiljne muzike.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura