• Knjige Staše Vukadinović izazvale ogromnu pažnju čitalačke publike

    Po rođenju Zrenjaninka, po adresi stanovanja Novosađanka – književnica Staša Vukadinović. Do sada je izdala dve knjige – „Ja sam StaŠa“ i „Gde je StaŠa“. Sama sebi je bila izdavač.   Njeni prvi spisateljski koraci bili su na internetu. Počelo je blogom, završilo se štampanim izdanjima. Da bi „Ja sam StaŠa“ doživela više izdanja. „Nakon […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Knjige Staše Vukadinović izazvale ogromnu pažnju čitalačke publike

    Po rođenju Zrenjaninka, po adresi stanovanja Novosađanka – književnica Staša Vukadinović. Do sada je izdala dve knjige – „Ja sam StaŠa“ i „Gde je StaŠa“. Sama sebi je bila izdavač.

     

    Njeni prvi spisateljski koraci bili su na internetu. Počelo je blogom, završilo se štampanim izdanjima. Da bi „Ja sam StaŠa“ doživela više izdanja. „Nakon što se prvih sedam izdanja rasprodalo brže i nego što sam mogla da izmaštam, rešila sam da u svet pustim i osmo, dopunjeno izdanje knjige“, kazala je mlada autorka Staša Vukadinović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Samostalna izložba slika akademskog slikara Rastka Stefanovića

     

    Užurbanu, zauzetu, u poslu, u pisanju, u šetnjama sa psom, zamolili smo Stašu da za portal zrenjaninski.com odgovori na nekoliko pitanja.

     

    Ko je StaŠa?

     

    Čudno mi je da odgovaram na to pitanje. O sebi umem da kažem da volim otvorene prozore, pustolovine i coming of age knjige i filmove. Ostalo pretpostavljam da piše u mojim pričama.

     

    Gde je StaŠa?

     

    Neretko se to zapitam. Zagubim se pa moram da isprevrćem pola grada i celu dušu da se nađem, ali i to ume da bude interesantno. Doduše, Bob Dilan kaže da u životu nije poenta da jednom zauvek i definitivno pronađeš sebe, nego da sebe stalno iznova stvaraš. To mi se dopada.

     

    staša vukadinović
    Foto: Jelena Pajić

     

    Moj pas

     

    Nimeriju sam srela na ulici 2012. godine, u vreme kad sam čitala i gledala „Igru prestola“. Otuda to ime, iako pas uopšte ne liči na jezovuka iz „Igre prestola“. Ali lepo joj stoji, čini mi se. Nimerija me je naučila da se vraćam kući, da više bivam napolju i da brinem o nekome. Psi su jedna od boljih pojava na ovom svetu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zrenjanin

     

    Grad u vezi sa kojim su mi osećanja uvek pobrkana. Ponos, radost, seta, zbunjenost. U Zrenjaninu sam odrasla, naučila da vozim bicikl, stekla prve prijatelje, završila gimnaziju. Ponekad mi se čini da ljudi koji su iz Zrenjanina, ma gde sada živeli i ma gde da se slučajno sretnu, mogu međusobno da se razumeju skoro pa pogledom. Možda je to samo moj privatni umišljaj, ali eto, tako osećam. Volim Zrenjanin i volela bih da Zrenjanin bude dobro.

     

    staša vukadinović
    Foto: Milena Goševski

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura