Kultura Vesti Zrenjanin

Knjige Staše Vukadinović izazvale ogromnu pažnju čitalačke publike

staša vukadinović

Po rođenju Zrenjaninka, po adresi stanovanja Novosađanka – književnica Staša Vukadinović. Do sada je izdala dve knjige – „Ja sam StaŠa“ i „Gde je StaŠa“. Sama sebi je bila izdavač.

 

Njeni prvi spisateljski koraci bili su na internetu. Počelo je blogom, završilo se štampanim izdanjima. Da bi „Ja sam StaŠa“ doživela više izdanja. „Nakon što se prvih sedam izdanja rasprodalo brže i nego što sam mogla da izmaštam, rešila sam da u svet pustim i osmo, dopunjeno izdanje knjige“, kazala je mlada autorka Staša Vukadinović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Samostalna izložba slika akademskog slikara Rastka Stefanovića

 

Užurbanu, zauzetu, u poslu, u pisanju, u šetnjama sa psom, zamolili smo Stašu da za portal zrenjaninski.com odgovori na nekoliko pitanja.

 

Ko je StaŠa?

 

Čudno mi je da odgovaram na to pitanje. O sebi umem da kažem da volim otvorene prozore, pustolovine i coming of age knjige i filmove. Ostalo pretpostavljam da piše u mojim pričama.

 

Gde je StaŠa?

 

Neretko se to zapitam. Zagubim se pa moram da isprevrćem pola grada i celu dušu da se nađem, ali i to ume da bude interesantno. Doduše, Bob Dilan kaže da u životu nije poenta da jednom zauvek i definitivno pronađeš sebe, nego da sebe stalno iznova stvaraš. To mi se dopada.

 

staša vukadinović
Foto: Jelena Pajić

 

Moj pas

 

Nimeriju sam srela na ulici 2012. godine, u vreme kad sam čitala i gledala „Igru prestola“. Otuda to ime, iako pas uopšte ne liči na jezovuka iz „Igre prestola“. Ali lepo joj stoji, čini mi se. Nimerija me je naučila da se vraćam kući, da više bivam napolju i da brinem o nekome. Psi su jedna od boljih pojava na ovom svetu.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Zrenjanin

 

Grad u vezi sa kojim su mi osećanja uvek pobrkana. Ponos, radost, seta, zbunjenost. U Zrenjaninu sam odrasla, naučila da vozim bicikl, stekla prve prijatelje, završila gimnaziju. Ponekad mi se čini da ljudi koji su iz Zrenjanina, ma gde sada živeli i ma gde da se slučajno sretnu, mogu međusobno da se razumeju skoro pa pogledom. Možda je to samo moj privatni umišljaj, ali eto, tako osećam. Volim Zrenjanin i volela bih da Zrenjanin bude dobro.

 

staša vukadinović
Foto: Milena Goševski

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.