• Samostalna izložba slika akademskog slikara Rastka Stefanovića

    Samostalna izložba slika akademskog slikara Rastka Stefanovića biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 29. marta. Izložba će trajati do 15. aprila.   – U mom dosadašnjem stvaralaštvu najčešći motiv bio je ljudski lik, žanrovski najčešće dat u formi portreta, figure, akta ili sakralne slike. Manipulacijom ustaljenim formalnim i značenjskim karakteristikama tih žanrova pokušao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Samostalna izložba slika akademskog slikara Rastka Stefanovića

    Samostalna izložba slika akademskog slikara Rastka Stefanovića biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 29. marta. Izložba će trajati do 15. aprila.

     

    – U mom dosadašnjem stvaralaštvu najčešći motiv bio je ljudski lik, žanrovski najčešće dat u formi portreta, figure, akta ili sakralne slike. Manipulacijom ustaljenim formalnim i značenjskim karakteristikama tih žanrova pokušao sam sada da dođem do novog konteksta i novih značenja. Radovi koji će se naći pred publikom rezultat su doktorskog umetničkog projekta. U njemu sam, teorijski i praktično, istraživao i ispitivao odnose portreta i sakralne slike i njihovo transponovanje kroz lično poigravanje odnosima forme i značenja likovnog dela – objašnjava Rastko Stefanović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi mural u gradu posvećen zlatnoj generaciji košarkaša Proletera (Foto)

     

    Koristeći strategije prezentacije i oslanjajući se na pouke istorije, ali i iskustvo novih medija, autor pokušava da za sebe pronađe formu kojom može da predstavi savremene protagoniste, a koja bi bila svevremena, stara koliko i nova i koja bi mogla da preispita, sugeriše ili simulira ikoničnost i „idoličnost“ ljudskog lica i tela uz konstantno traganje za lepim i uzvišenim.

     

    Rastko Stefanović je rođen 1978. u Zrenjaninu. Diplomirao je slikarstvo 2004. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Magistrirao je na istoj Akademiji umetnosti 2009. na Studijskom programu crtanje, sa radom pod nazivom „Zaustavljanje sudbine“ kod profesorke Višnje Petrović.

     

    Trenutno je apslovent na doktorskim studijama likovnih umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

     

    samostalna izložba slika rastka stefanovića

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura