• Knjiga za vikend: Saznajte šta nam svako telo govori

    Knjiga „Šta nam svako telo govori“, čiji je autor Džo Navaro, sa Marvinom Karlinsom, prevedena je na dvadeset devet jezika, što samo po sebi govori o ogromnom interesovanju publike za jednu veoma intrigantnu temu – govor tela.   Kako ovladati tajnama neverbalne komunikacije, kako se „čitanjem“ pokreta, mimike, grimasa ili stava posmatrane osobe može mnogo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Knjiga za vikend: Saznajte šta nam svako telo govori

    Knjiga „Šta nam svako telo govori“, čiji je autor Džo Navaro, sa Marvinom Karlinsom, prevedena je na dvadeset devet jezika, što samo po sebi govori o ogromnom interesovanju publike za jednu veoma intrigantnu temu – govor tela.

     

    Kako ovladati tajnama neverbalne komunikacije, kako se „čitanjem“ pokreta, mimike, grimasa ili stava posmatrane osobe može mnogo toga saznati i pre nego što bude i jedna reč izgovorena. Kako se veštine tumačenja neverbalne komunikacije i ponašanja mogu upotrebiti i koristiti u svrhu poboljšanja života… Sve se to može naći u ovoj knjizi – priručniku, koja može biti od pomoći svakom pojedincu. Kako onom koji želi da ovlada veštinom tumačenja znakova i pokreta čisto iz zabave i znatiželje, radi neobaveznog eksperimenta, tako i onima koji u svom poslu imaju nasušnu potrebu potpunog razumevanja neverbalne komunikacije.

     

    Pri tome, autor daje detaljna uputstva koje predispozicije i uslove mora interesent da zadovolji kako bi napredovao u takvom poduhvatu. Takođe, i koje sve zamke mu se mogu isprečiti na tom putu, kojim se ređe ide. Uz obavezno upozorenje da se mora biti diskretan i suptilan posmatrač, da se mora uzeti u obzir mikro-sredina, region ili država u kojoj se posmatrač zatiče. Kao i da su moguće i greške, kako zbog nedovoljnog ovladavanja veštinom, tako i zbog lažnih ili obmanjujućih neverbalnih znakova.

     

    Ovoj knjizi vraćamo se često i ciljano

     

    Knjiga „Šta nam svako telo govori“ sadrži i teoretska objašnjenja pojava vezanih za neverbalnu komunikaciju. Ipak, pretežnim delom je praktikum – vodič kroz ovu, ogromnom delu populacije, potpuno nepoznatu oblast. A čak i oni koji imaju neka predznanja ili bar misle da ih imaju, bolje da knjizi pristupe kao tabula rasa. I neka ne pomisle, posle iščitavanja knjige i par ogleda, da su stekli dovoljno znanja. Ovoj knjizi moraće se vraćati često i ciljano. Naročito ljudi onih profesija gde je neverbalna komunikacija od suštinske važnosti. A i ostalima to neće biti na odmet.

     

    Džo Navaro četvrt veka je radio kao specijalni agent FBI za procenu ponašanja i kontrašpijunažu. Sada je među vodećim svetskim ekspertima za neverbalnu komunikaciju i savetnik je multinacionalnih kompanija. Vanredni je univerzitetski profesor, a čest je predavač u Harvardskoj poslovnoj školi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: “Noć u Karakasu” je surova priča o borbi za život

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura