• Knjiga za vikend: „Noć u Karakasu“ je surova priča o borbi za život

    „Ta mrtva žena je jedino što može da me održi u životu“, kaže Adelaida Falkon, junakinja romana „Noć u Karakasu“, dok se bori da preživi u haosom zahvaćenoj Venecueli, u kojoj ni mrtvi više nisu sigurni.   Autorka romana Karina Sains Borgo, koja je rođena i odrasla u Karaksu, donosi nam potresnu priču o ženi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Knjiga za vikend: „Noć u Karakasu“ je surova priča o borbi za život

    „Ta mrtva žena je jedino što može da me održi u životu“, kaže Adelaida Falkon, junakinja romana „Noć u Karakasu“, dok se bori da preživi u haosom zahvaćenoj Venecueli, u kojoj ni mrtvi više nisu sigurni.

     

    Autorka romana Karina Sains Borgo, koja je rođena i odrasla u Karaksu, donosi nam potresnu priču o ženi koja preživljava prelomne događaje u južnoameričkoj zemlji, u kojoj besni rat na ulicama.

     

    Adelaidu Falkon upoznajemo dok sahranjuje majku, jedinu osobu koja je bila uz nju. Sama, uplašena zbog svih dešavanja oko nje, Adelaida će biti izbačena na ulicu onog dana kada joj u stan upadnu lopovi maskirani u revolucionare. Igrom slučaja, u susednom stanu pronaći će mrtvo telo komšinice Aurore Peralte, koju svi zovu Špankinjina kći, kako zapravo i glasi originalni naslov ovog romana – La hija de la Española.

     

    U komšinicinom stanu pronaći će i dokumenta pomoću kojih može da se odseli u Španiju. I pobegne od bezumlja i gladi koje vlada u njenoj zemlji. Potrebno je samo da preuzme tuđi identitet. Potrebno je da se otarasi leša i da postane Aurora Peralte, Špankinjina kći.

     

    Autorka romana „Noć u Karakasu“ portretiše ženu koja pokušava da preživi u društvu koje se raspada usled političkih previranja. Ona to čini maestralno, na trenutke toliko surovo da ćete se zapitati – je li moguće da se ovo nekad i negde zaista dešavalo? I da li je moguće da se neko sa svim ovim zlom može izboriti?

     

    Ovo je podsetnik kako svet koji poznajemo brzo može da se sruši. Iskreno vam preporučujemo da pročitate ovaj roman.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: “Roman o Londonu” je klasik za sva vremena

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura