• Knjiga za vikend: Napeti triler „Alisini zločini“ pisan je pitkim stilom

    Jedan od najčitanijih engleskih pisaca Luis Kerol, njegov čuveni roman „Alisa u zemlji čuda“ i potencijalna pedofilska afera potka su uzbudljivog trilera „Alisini zločini“, nagrađivanog argentinskog pisca Giljerma Martinesa.   Od trenutka kada uzmete ovu knjigu u ruke, nećete je ispuštati sve dok ne stignete do njene poslednje stranice. Jer, u pitanju je štivo koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Knjiga za vikend: Napeti triler „Alisini zločini“ pisan je pitkim stilom

    Jedan od najčitanijih engleskih pisaca Luis Kerol, njegov čuveni roman „Alisa u zemlji čuda“ i potencijalna pedofilska afera potka su uzbudljivog trilera „Alisini zločini“, nagrađivanog argentinskog pisca Giljerma Martinesa.

     

    Od trenutka kada uzmete ovu knjigu u ruke, nećete je ispuštati sve dok ne stignete do njene poslednje stranice. Jer, u pitanju je štivo koje se čita u jednom dahu.

     

    Radnja romana „Alisini zločini“ smeštena je u Oksford, 1994. godine. A vrti se oko Luisa Kerola i njegovih fotografija devojčica koje bi u današnje vreme, u najmanju ruku, bile kontroverzne. Mlada stipendistkinja Kristen pronalazi stranicu istrgnutu iz Kerolovih privatnih dnevnika, koja krije određenu tajnu. Ta tajna može drastično da promeni sve ono što se do tada znalo o Kerolu.

     

    Upravo zbog toga, ovo otkriće interesantno je Bratstvu „Luis Kerol“, koje čine stariji članovi, posvećeni istraživanju života i dela autora „Alise u zemlji čuda“. Međutim, pre nego što dođe na sastanak Bratstva, Kristen doživljava saobraćajnu nesreću, koju će preživeti, ali sa teškim posledicama. Ispostavlja se da nesreća nije bila slučajna. Zatim će uslediti i dva ubistva – jedno trovanjem, drugo mnogo brutalnije, odsecanjem glave.

     

    Slavni profesor logike Artur Seldom, takođe član Bratstva, i njegov mladi student matematike iz Argentine, zaintrigirani nepredvidivim zločinima, ujedinjuju snage da bi pronašli krivca i pokušali da reše zagonetku koja stoji iza ubistava.

     

    Knjiga je napisana pitkim i preciznim stilom i svakako će vas zabaviti. Zato su upravo „Alisini zločini“ naša književna preporuka za ovu nedelju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: KNJIGA ZA VIKEND: „Skandal veka“ i drugi tekstovi iz pera nobelovca

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura