• KNJIGA ZA VIKEND: Neka vas na jezero Komo odvede Srđan Valjarević

    „Komo“ Srđana Valjarevića za mnoge je najlepša knjiga koju su ikad pročitali. Konkurencija joj mogu biti samo ostale Valjarevićeve knjige, a ima ih.   Ne treba prepričavati radnju knjige „Komo“, jer preporuka služi kao podsticaj da rešite da je pročitate.  Ali treba reći da Valjarević piše autobiografsku prozu i govori o svojim osećanjima. Radnja je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Neka vas na jezero Komo odvede Srđan Valjarević

    „Komo“ Srđana Valjarevića za mnoge je najlepša knjiga koju su ikad pročitali. Konkurencija joj mogu biti samo ostale Valjarevićeve knjige, a ima ih.

     

    Ne treba prepričavati radnju knjige „Komo“, jer preporuka služi kao podsticaj da rešite da je pročitate.  Ali treba reći da Valjarević piše autobiografsku prozu i govori o svojim osećanjima. Radnja je tu sporedna.

     

    U nekoliko reči: ono što piše je nežno, tužno, setno, svaka rečenica uspeva da vas obavije na neki poseban način.

     

    U ovom romanu, na sebi svojstven način, Valjarević vas vodi u Italiju, na jezero Komo, i upoznaje vas sa nekim drugačijim svetom.

     

    Kao i u drugim Valjarevićevim knjigama, ništa se posebno ne dešava, ali se dešava sve, dešava se ceo život. Majstor reči, majstor rečenice, majstor da osećanjima čitaocu drži pažnju – to je Valjarević i to je „Komo“.

     

    Italija je proteklih dana u centru pažnje sveta, ne zbog svoje lepote i posebnosti, već zbog velike nedaće u kojoj se našla. Mnogima od nas su ne samo oči, nego i misli i srca uprti u ovo predivnu zemlju. Možda je nećemo skoro posetiti i videti uživo.

     

    Neka vas zato u Italiju, na jezero Komo, ovih dana odvede Srđan Valjarević.

     

    Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: „Veliki gradovi kroz istoriju“ kao obavezno štivo

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura