Kultura Vesti Zrenjanin

KNJIGA ZA VIKEND: Neka vas na jezero Komo odvede Srđan Valjarević

komo

“Komo” Srđana Valjarevića za mnoge je najlepša knjiga koju su ikad pročitali. Konkurencija joj mogu biti samo ostale Valjarevićeve knjige, a ima ih.

 

Ne treba prepričavati radnju knjige “Komo”, jer preporuka služi kao podsticaj da rešite da je pročitate.  Ali treba reći da Valjarević piše autobiografsku prozu i govori o svojim osećanjima. Radnja je tu sporedna.

 

U nekoliko reči: ono što piše je nežno, tužno, setno, svaka rečenica uspeva da vas obavije na neki poseban način.

 

U ovom romanu, na sebi svojstven način, Valjarević vas vodi u Italiju, na jezero Komo, i upoznaje vas sa nekim drugačijim svetom.

 

Kao i u drugim Valjarevićevim knjigama, ništa se posebno ne dešava, ali se dešava sve, dešava se ceo život. Majstor reči, majstor rečenice, majstor da osećanjima čitaocu drži pažnju – to je Valjarević i to je “Komo”.

 

Italija je proteklih dana u centru pažnje sveta, ne zbog svoje lepote i posebnosti, već zbog velike nedaće u kojoj se našla. Mnogima od nas su ne samo oči, nego i misli i srca uprti u ovo predivnu zemlju. Možda je nećemo skoro posetiti i videti uživo.

 

Neka vas zato u Italiju, na jezero Komo, ovih dana odvede Srđan Valjarević.

 

Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: „Veliki gradovi kroz istoriju“ kao obavezno štivo

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM