• KNJIGA ZA VIKEND: Krimi roman „Samo ubistvo“ čita se u jednom dahu

    Jedno ubistvo. Jedno samoubistvo. I jedna eksplozija službenog vozila ispred policijske stanice. Sve to se događa u malom gradu u italijanskoj regiji Kampanija. Sve to, i još mnogo više, očekuje vas u kriminalističkom romanu „Samo ubistvo“, italijanskog pisca, nastavnika i prevodioca Marija Liguorija.   Ovaj telegrafski roman napisan je kratkim rečenicama, protkan je latinskim citatima […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Krimi roman „Samo ubistvo“ čita se u jednom dahu

    Jedno ubistvo. Jedno samoubistvo. I jedna eksplozija službenog vozila ispred policijske stanice. Sve to se događa u malom gradu u italijanskoj regiji Kampanija. Sve to, i još mnogo više, očekuje vas u kriminalističkom romanu „Samo ubistvo“, italijanskog pisca, nastavnika i prevodioca Marija Liguorija.

     

    Ovaj telegrafski roman napisan je kratkim rečenicama, protkan je latinskim citatima i čita se u jednom dahu. Autor nas, preko glavnog junaka knjige, policijskog inspektora koji se zove Andrea Vale, vodi kroz tajanstveni svet Kamore, kriminalne napuljske organizacije.

     

    Dok pokušava da otkrije ko stoji iza ubistva bivšeg osuđenika Martina Monteleonea i da li je arhitekta i preduzetnik Paolo de Sanktis zaista počinio samobistvo, popivši herbicid, inspektor Vale nas upoznaje i sa svojim životom. Svojim strahovima, razmišljanjima, razočarenjima, propalim brakom…

     

    Vodi nas i do sveštenstva upletenog u kriminalne radnje, do korumpiranih političara koji nameštaju tendere za unosne poslove.

     

    Pročitajte još: Tradicionalna muzička manifestacija „Obzorja na Tisi“ ove godine onlajn

     

    Kako se navodi u opisu ove knjige, Mario Liguori, koji je, inače, docent na Univerzitetu u Novom Sadu, otkriva nam tajne svog oporog Juga, vešto preplićući fikciju i fakte.

     

    Ukoliko želite uzbudljivo štivo, inspirisano tradicijom italijanskog detektivskog romana, onda je „Samo ubistvo“ pravi izbor.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura