• KNJIGA ZA VIKEND: „Bukirano“ vas vodi na put dug 40.000 kilometara

    Onima koji vole da putuju, istražuju nove predele i narode, koji su uvek željni novih saznanja, knjiga „Bukirano“ autora Nebojše Jojića sigurno će se dopasti.   Već prva rečenica koja glasi: „Nije svako ko luta izgubljen“ ostaće vam duboko urezana u sećanju. I kad god poželite da lutate po svetu, prisetićete se ove rečenice.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: „Bukirano“ vas vodi na put dug 40.000 kilometara

    Onima koji vole da putuju, istražuju nove predele i narode, koji su uvek željni novih saznanja, knjiga „Bukirano“ autora Nebojše Jojića sigurno će se dopasti.

     

    Već prva rečenica koja glasi: „Nije svako ko luta izgubljen“ ostaće vam duboko urezana u sećanju. I kad god poželite da lutate po svetu, prisetićete se ove rečenice.

     

    Iskusni turistički vodič i koautor radio emisije „Bukirano“ Nebojša Jojić u ovoj knjizi vodi nas na put dug 40.000 kilometara.

     

    Zajedno sa njim krećemo iz Egipta, a zatim putujemo kroz Maroko, Indiju i druge zemlje, da bismo ovu avanturu završili u Papua Novoj Gvineji.

     

    Jojić nam priča o istoriji afričkih i azijskih zemalja kroz koje putujemo na stranicama ove knjige. Govori nam o kulturi naroda s kojima je imao dodira. Priseća se dogodovština koje su doživeli on, kao turistički vodič, i njegovi putnici. Ima među njima i priča koje nas jednostavno ostavljaju bez daha. Kao, na primer, priča iz plemena ljudoždera.

     

    Tu je i večita storija o egipatskim piramidama. Tom svetskom čudu koje i danas, posle toliko vekova, izaziva divljenje i nameće brojna pitanja koja i dalje ostaju bez odgovora.

     

    Jedino je potrebna doza mašte i adrenalina

     

    „Povešću vas putem kroz islam, vudu, najstarije hrišćanske hramove, mrtve pustinje i lavirinte uskomešanih bazara, bogatstva mogula i maharadža, među ljudoždere, večne piramide i zaboravljene palate, zemlje kraljice od Sabe, maglovite planine i drevne rajske bašte. Poći ćemo zajedno na ovo putovanje na koje se može krenuti u pidžami, iz omiljene fotelje, bez androida, štapa za selfi i bez prtljaga. Treba jedino sa sobom poneti blagu dozu mašte i adrenalina“, poručuje autor Nebojša Jojić.

     

    Da li ste spremni za ovo putovanje? Bukirajte ga već danas i uživajte!

     

    Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: Bil Brajson će vam naterati osmeh na lice

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura