Kultura Vesti Zrenjanin

KNJIGA ZA VIKEND: „Bukirano“ vas vodi na put dug 40.000 kilometara

bukirano

Onima koji vole da putuju, istražuju nove predele i narode, koji su uvek željni novih saznanja, knjiga „Bukirano“ autora Nebojše Jojića sigurno će se dopasti.

 

Već prva rečenica koja glasi: „Nije svako ko luta izgubljen“ ostaće vam duboko urezana u sećanju. I kad god poželite da lutate po svetu, prisetićete se ove rečenice.

 

Iskusni turistički vodič i koautor radio emisije „Bukirano“ Nebojša Jojić u ovoj knjizi vodi nas na put dug 40.000 kilometara.

 

Zajedno sa njim krećemo iz Egipta, a zatim putujemo kroz Maroko, Indiju i druge zemlje, da bismo ovu avanturu završili u Papua Novoj Gvineji.

 

Jojić nam priča o istoriji afričkih i azijskih zemalja kroz koje putujemo na stranicama ove knjige. Govori nam o kulturi naroda s kojima je imao dodira. Priseća se dogodovština koje su doživeli on, kao turistički vodič, i njegovi putnici. Ima među njima i priča koje nas jednostavno ostavljaju bez daha. Kao, na primer, priča iz plemena ljudoždera.

 

Tu je i večita storija o egipatskim piramidama. Tom svetskom čudu koje i danas, posle toliko vekova, izaziva divljenje i nameće brojna pitanja koja i dalje ostaju bez odgovora.

 

Jedino je potrebna doza mašte i adrenalina

 

„Povešću vas putem kroz islam, vudu, najstarije hrišćanske hramove, mrtve pustinje i lavirinte uskomešanih bazara, bogatstva mogula i maharadža, među ljudoždere, večne piramide i zaboravljene palate, zemlje kraljice od Sabe, maglovite planine i drevne rajske bašte. Poći ćemo zajedno na ovo putovanje na koje se može krenuti u pidžami, iz omiljene fotelje, bez androida, štapa za selfi i bez prtljaga. Treba jedino sa sobom poneti blagu dozu mašte i adrenalina“, poručuje autor Nebojša Jojić.

 

Da li ste spremni za ovo putovanje? Bukirajte ga već danas i uživajte!

 

Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: Bil Brajson će vam naterati osmeh na lice

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM