• KNJIGA ZA VIKEND: „Američka pastorala“ zaslužila Pulicerovu nagradu

    „Američka pastorala“ je, kažu kritičari, jedan od najvećih američkih romana. Filip Rot je baš za ovaj roman dobio Pulicerovu nagradu.   Zašto se upustiti u „borbu“ sa nekoliko stotina stranica velikog romana? Zato što Filip Rot ume da piše romane. Dakle, ko voli dobre stare romane, „Američka pastorala“ je pravo štivo za njega.   Rot […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: „Američka pastorala“ zaslužila Pulicerovu nagradu

    „Američka pastorala“ je, kažu kritičari, jedan od najvećih američkih romana. Filip Rot je baš za ovaj roman dobio Pulicerovu nagradu.

     

    Zašto se upustiti u „borbu“ sa nekoliko stotina stranica velikog romana? Zato što Filip Rot ume da piše romane. Dakle, ko voli dobre stare romane, „Američka pastorala“ je pravo štivo za njega.

     

    Rot raščlanjuje američki san na najsitnije delove. Ili, kako to Amerikanci kažu, na najsitnije delove iseca nešto što se zove „američki stil života“. Već smo naučili, ko se usudi da pokvari taj stil, neprijatelj je Amerike.

     

    A šta kad vam taj stil pokvari i taj san sruši neko koga volite najviše na svetu – rođeno dete? O tome Rot piše u „Američkoj pastorali“.

     

    Sve je tu: uspešni poslovni čovek, uz to i patriota, sportista, porodični posao koji dobro ide, žena – bivša okrunjena lepotica, idiličan život van grada, lepa i privržena kćerka…

     

    A onda sve to krene nekim drugim tokom. I temelji se žestoko uzdrmaju.

     

    Ko će se kako snaći, kako će nastaviti život, šta je važno a šta ne, o tome se radi u „Američkoj pastorali“.

     

    Prvo čitajte Filipa Rota a onda možete i da pogledate film koji je pod istim nazivom snimljen pre nekoliko godina.

     

    Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: „Bukirano“ vas vodi na put dug 40.000 kilometara

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura