• Još jedan sjajan koncert Zrenjaninske filharmonije na Trgu slobode! (Foto)

    Zrenjaninska filharmonija je sinoć na Trgu slobode, u okviru muzičkog programa „Dana piva“, održala još jedan spektakularan koncert.   Centralni gradski trg okupio je veliki broj građana, što je još jedan dokaz da Zrenjaninska filharmonija ima vernu publiku koja željno iščekuje svaki njen nastup. U publici su sinoć bili i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Još jedan sjajan koncert Zrenjaninske filharmonije na Trgu slobode! (Foto)

    Zrenjaninska filharmonija je sinoć na Trgu slobode, u okviru muzičkog programa „Dana piva“, održala još jedan spektakularan koncert.

     

    Centralni gradski trg okupio je veliki broj građana, što je još jedan dokaz da Zrenjaninska filharmonija ima vernu publiku koja željno iščekuje svaki njen nastup. U publici su sinoć bili i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, kao i operski pevač Bela Mavrak.

     

    Na koncertu „Veče pod zvezdama“, koji je održan pod dirigetntskom palicom Mikice Jevtića, nastupili su i solisti Pamela Kiš Ignjatov (sopran), Višnja Popov (mecosopran) i Vasa Stajkić (bariton).

     

    Osim popularnih operskih arija, publika je mogla da čuje i obrade napolitanskih pesama, ruskih romansi i bečkih i ruskih valcera.

     

     

    – Srce mi je puno svaki put pred nastup na „Danima piva“. Ove godine imamo dva koncerta, a počeli smo sa klasičnom muzikom. Drugi koncert je na programu u subotu i potpomognut je novosadskim Big bendom i vrhunskim solistkinjama, damama koje su Srbiju predstavljale na Pesmi Evrovizije – izjavio je Roman Bugar, čelnik Zrenjaninske filharmonije.

     

    Kako je naveo, publika je sinoć imala priliku da čuje bisere operske muzike, što je i mala uvertira za ono što Zrenjaninska filharmonija priprema u narednom periodu. A to je kratka opereta koja bi bila izvedena u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

     

    Pročitajte još: Priređen prijem za učesnike Međunarodnog festivala folklora „Lala“

     

    – Mi smo zahvaljujući „Danima piva“ i novogodišnjim koncertima, a uz pomoć organizatora i lokalne samouprave, izbrendirali Zrenjaninsku filharmoniju. Postali smo prepoznatljivi ne samo u Zrenjaninu nego i u celoj Srbiji. Publika zna da kada dolazi na naše koncerte može da čuje nešto ekskluzivno – istakao je Bugar.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Tzv „Zrenjaninska filharmonija“ je privatna firma Romana Bugara, za uzimanje love preko opštinskih projekata SNS ekipe. Nema ama baš nikakve veze sa Zrenjaninom (osim što građani Zrenjanina to finansiraju), jer je Roman iz Ečke, a svirači iz Novog Sada, gde ujedno drže i probe u SNP.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura