• Izložba posvećena švedskom diplomati koji je spasao više hiljada Jevreja

    U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 28. januara, biće otvorena izložba „Za mene nije postojao drugačiji izbor“. Glavni junak ove izložbe je Raul Valenberg.   Izložba je posvećena švedskom diplomati Raulu Valenbergu koji je spasao više hiljada Jevreja u Budimpešti u toku Drugog svetskog rata. Ovo je deo projekta „Raul Valenberg – Budi nosilac promene“, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba posvećena švedskom diplomati koji je spasao više hiljada Jevreja

    U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 28. januara, biće otvorena izložba „Za mene nije postojao drugačiji izbor“. Glavni junak ove izložbe je Raul Valenberg.

     

    Izložba je posvećena švedskom diplomati Raulu Valenbergu koji je spasao više hiljada Jevreja u Budimpešti u toku Drugog svetskog rata. Ovo je deo projekta „Raul Valenberg – Budi nosilac promene“, koji se realizuje u periodu od oktobra 2019. do marta 2020. godine.

     

    Projekat realizuju C31 – Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Švedske u Beogradu, u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma i uz podršku Švedskog instituta, a u saradnji sa partnerskim školama i ustanovama kulture u Šapcu, Bečeju, Kragujevcu, Beogradu, Žitištu, Zrenjaninu i Smederevu.

     

    Pročitajte još: Raskošna predstava „Bilo jednom u Banatu“ na pozorišnom repertoaru

     

    U projektu učestvuje sedam škola i šest ustanova kulture, među kojima je i Kulturni centar Zrenjanin. Projekat pored izložbe obuhvata i radionice inspirisane izložbom i sa temama o pozitivnim uzorima mladih, vrednostima i delima, a sa ciljem osnaživanja identiteta, integriteta, osećaja lične ispunjenosti i sa osnaživanjem mladih da u sebi prepoznaju i grade osobine koje ih mogu učiniti pozitivnim uzorima.

     

    Izložba se otvara u Kulturnom centru Zrenjanina 28. januara, u 12 časova, i traje do 5. februara. Izložbu čine više celina sa sadržajima vezanih za život i delo Raula Valenberga.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura