• Raskošna predstava „Bilo jednom u Banatu“ na pozorišnom repertoaru

    Mjuzikl „Bilo jednom u Banatu“, reditelja Vladimira Lazića, biće izveden u petak, 24. januara, u 20 časova, na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.   Ova raskošna predstava, prepuna muzičkih i plesnih tačaka, rađena je prema priči Igora Bojovića „Legenda o pozorištu”. Ona se zasniva na legendi iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raskošna predstava „Bilo jednom u Banatu“ na pozorišnom repertoaru

    Mjuzikl „Bilo jednom u Banatu“, reditelja Vladimira Lazića, biće izveden u petak, 24. januara, u 20 časova, na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

     

    Ova raskošna predstava, prepuna muzičkih i plesnih tačaka, rađena je prema priči Igora Bojovića „Legenda o pozorištu”. Ona se zasniva na legendi iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog pozorišta. Prema njoj, neki bogati bečkerečki trgovac se zaljubio u glumicu putujućeg peštanskog pozorišta, a onda joj je i pozorište sagradio.

     

    Ansambl predstave „Bilo jednom u Banatu“ čini brojna glumačka ekipa, sačinjena od glumaca sa Dramske i Lutkarske scene zrenjaninskog Pozorišta. Nastupaju i gostujući glumci koji prvi put igraju u NP „Toša Jovanović”.

     

    U subotu, 25. januara, u 11 časova, na Lutkarskoj sceni biće izvedena predstava „Tvrdoglavo jaje“ autora Jovana Carana.

     

    Iako je ovaj lutkarski komad postavljen davne 2005. godine kao svojevrstan teatarski eksperiment u ispitivanju mogućnosti „pozorišta bez reči”, „Tvrdoglavo jaje“ je predstava nesmanjene poetske svežine koju glumci Lutkarske scene rado igraju, sada već u raznim podelama i glumačkim „uskakanjima”. Predstava je osvojila pregršt festivalskih nagrada i proglašavana za najbolju u celini u mnogobrojnim međunarodnim konkurencijama.

     

    U predstavi igraju Danilo Mihnjević, Andrija Poša, Nataša Milišić, Snežana Popov i drugi.

     

    nemam da platim i neću da platim
    Nemam da platim i neću da platim

     

    Na repertoaru i komedija „Nemam da platim i neću da platim“

     

    Na Dramskoj sceni, u subotu, 25. januara, od 20 časova, biće izveden pozorišni komad „Nemam da platim i neću da platim“, reditelja Miloša Jagodića.

     

    U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije. Međutim, prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase, pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad tematski korespondira i postaje aktuelan u kontekstu domaćih okolnosti i problema koji prate radnike Srbiji.

     

    Pročitajte još: Radovi vrsnih autora na izložbi fotografija „Svedok vremena“

     

    U predstavi igraju Snežana Kovačev Čelar, Jovan Torački, Vesna Varićak, Zvonko Gojković, Mirko Pantelić i Nataša Luković.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura