Kultura Vesti Zrenjanin

Izložba fotografija pod nazivom „Grad fotografima, fotografi gradu“

grad fotografima fotografi gradu

U ponedeljak, 2. septembra, u 19 časova, u salonu Savremene galerije Zrenjanin, biće otvorena izložba fotografija nastalih na drugoj Fotografskoj umetničkoj koloniji u Zrenjaninu, pod nazivom „Grad fotografima, fotografi gradu“.

 

Fotografska kolonija održana je u maju, u Umetničkoj koloniji Ečka, i u njoj je učestvovalo devetoro fotografa: Tomislav Peternek, Voja Mitrović, Borivoj Mirosavljević, Sonja Žugić, Zoran Jovanović Mačak, Gordan Pomorišac, Vukica Mikača, Sanja Knežević i Nino Rakićević.

 

Na izložbi su predstavljene fotografije koje su nastale tokom boravka i rada fotografa u Ečki, Zrenjaninu i okolini.

 

Pročitajte još: Zahvaljujući novoj aplikaciji posetioci mogu da „ožive“ stalnu postavku

 

Ideja održavanja ove kolonije je uspostavljanje kontinuiteta sa fotografskom tradicijom koja postoji u gradu još od sredine 19. veka. Iz tog razloga, tokom održavanja kolonije, u centru grada je bila otvorena izložba starih majstora fotografije različitih žanrova.

 

Organizator fotografske kolonije je Fotografski dokumentacioni centar, u saradnji sa Savremenom galerijom Zrenjanin, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

 

Izložba fotografija „Grad fotografima, fotografi gradu“ će biti otvorena do 12. septembra.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.