• Izložba fotografija Milana Živkovića „Moj Banat“ u Narodnom muzeju

    Izložba fotografija Milana Živkovića „Moj Banat“ biće postavljena i dostupna za posetioce od ponedeljka, 15. juna, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Na izbožbi će biti predstavljeni radovi iz Živkovićevog izuzetno bogatog fotografskog opusa dokumentarnih fotografija koje već trideset godina beleži svuda po Banatu, a posebno u Kovinu i njegovoj okolini, gde i sam […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba fotografija Milana Živkovića „Moj Banat“ u Narodnom muzeju

    Izložba fotografija Milana Živkovića „Moj Banat“ biće postavljena i dostupna za posetioce od ponedeljka, 15. juna, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Na izbožbi će biti predstavljeni radovi iz Živkovićevog izuzetno bogatog fotografskog opusa dokumentarnih fotografija koje već trideset godina beleži svuda po Banatu, a posebno u Kovinu i njegovoj okolini, gde i sam živi.

     

    U svojim fajlovima i na negativima sabrao je za sada oko 500 fotografija i odlučio da ih odštampa za svoju arhivu, ali to svakako nije kraj.

     

    Pročitajte još: Završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola

     

    Svečano otvaranje izložbe „Moj Banat“ neće biti održano zbog mera predostrožnosti povodom epidemije koronavirusa. Izložba će biti otvorena do 15. jula. Ulaz je slobodan.

     

    moj banat

     

    Milan Živković, majstor fotografije, rođen je u banatskom mestu Bavanište 1960. godine. Fotografijom se aktivno bavi od sedamdesetih godina XX veka. Profesionalnu karijeru započinje u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu 1984. godine. Zatim radi za marketinšku agenciju Direct Link, Centar za kulturu u Kovinu i časopis ReFoto u kojem ostaje do danas.

     

    Izložbama koje organizuje pomera granice fotografskog umeća širom prostora nekadašnje Jugoslavije, od skromnih domova kulture do galerije SANU u Beogradu. Izlagao je i u inostranstvu – u Bugarskoj, Francuskoj i Portugaliji. Stvaralački rad okarakterisan je ljubavlju prema prirodi i neprekidnim eksperimentima u potrazi za novim i neočekivanim mogućnostima fotografije. Kao plod višedecenijskog rada do sada su objavljene njegove foto-monografije „Banat“, „Drugi san“ i „Tera recognita“.

     

    moj banat

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura