• Izložba „5 priča“ poručuje publici: Pratite svoje snove! (Foto)

    Nesvakidašnja izložba pod nazivom „5 priča“, čiji je autor umetnik koji koristi pseudonim Miliseknd, svečano je otvorena sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložbu je otvorio poznati influenser Andrija Milivojević, poznatiji kao Wajwai.   Audio-vizuelna izložba „5 priča“ je interaktivne prirode, pa su posetioci direktno povezani sa radom. Miliseknd je kroz pet priča predstavio koncepte koji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba „5 priča“ poručuje publici: Pratite svoje snove! (Foto)

    Nesvakidašnja izložba pod nazivom „5 priča“, čiji je autor umetnik koji koristi pseudonim Miliseknd, svečano je otvorena sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložbu je otvorio poznati influenser Andrija Milivojević, poznatiji kao Wajwai.

     

    Audio-vizuelna izložba „5 priča“ je interaktivne prirode, pa su posetioci direktno povezani sa radom. Miliseknd je kroz pet priča predstavio koncepte koji su ga promenili kao umetnika i kao osobu, kao i njegov pogled na zemlju u kojoj je odrastao. Autor je to učinio u nadi da će priče podstaći publiku da postavlja pitanja, razmišlja kritično i ukoliko ima strast za kojom žudi, ali je u nedomici, da je prati svim srcem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Radoslav Milenković vraća Čehova na Dramsku scenu Narodnog pozorišta

     

    – Poruka cele ove izložbe jeste da pratite svoje snove i da bilo ko, ako vam kaže šta možete a šta ne, nije u pravu. To je samo pogled iz njegove perspektive. Ovo je poruka prvenstveno mladima, ali i starijima, da svi treba da pratimo svoje snove i da i mali čovek može da postigne šta god hoće, iako se nalazi u ovakvom okruženju u kakvom se nalazi – istakao je Wajwai.

     

    On je dodao da autor nije mogao da prisustvuje otvaranju izložbe jer se nalazi u Americi, gde prati svoje snove.

     

     

    Miliseknd: Gledajte sebe u oči

     

    Prilikom najave izložbe, Miliseknd je rekao da će publika, u okviru galerije, zapaziti objekte napravljene od ogledala.

     

    – Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča. Svaka priča je obeležena brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno čine jednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče – poručio je autor.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ova nesvakidašnja i zanimljiva izložba pred zrenjaninskom publikom biće do 16. marta.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin