• Izabrani najbolji radovi šeste sezone kampanje „Kultura na DAR“

    Pobednici šeste sezone najpopularnije kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji „Kultura na DAR“ dolaze iz Rume, Titela, Orahovca, Dimitrovgrada i Aleksinca, odluka je stručnog žirija i publike.   Stručni žiri u sastavu Adam Crnobrnja, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Dobrosav Bob Živković, Ivan Mančić, Mirjana Varničić, Miroslav Mitić i Snežana Božanić okupio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izabrani najbolji radovi šeste sezone kampanje „Kultura na DAR“

    Pobednici šeste sezone najpopularnije kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji „Kultura na DAR“ dolaze iz Rume, Titela, Orahovca, Dimitrovgrada i Aleksinca, odluka je stručnog žirija i publike.

     

    Stručni žiri u sastavu Adam Crnobrnja, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Dobrosav Bob Živković, Ivan Mančić, Mirjana Varničić, Miroslav Mitić i Snežana Božanić okupio se u prostorijama Doma kulture Studentski grad. Žiri je izabrao najbolje radove u svim kategorijama. Ceo proces žiriranja nadgledali su predsednica Upravnog odbora Društva za akademski razvoj Alisa Kockar i direktor kampanje Milan Simonović.

     

    Pročitajte još: Počinje manifestacija „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“

     

    Za najbolji film u kategoriji juniora izabran je film „Monoksili“, čiji su autori Luka Sučević i Vasilije Arsenović iz Rume. Za najbolji film u kategoriji seniora proglašen film „Od babe – devojka“ autorke Dragane Kojičić iz Titela.

     

    Titulu najbolje fotografije u kategoriji juniora ponela je fotografija „Sveti Luka“, koju je sačinio Vuk Lukić iz Orahovca. Najbolja fotografija u kategoriji seniora je „Crkva uspenja Presvete Bogorodice“ autorke Anite Pejev iz Dimitrovgrada.

     

    Na žiriranju je bila izabrana fotografija za koju je naknadno utvrđeno da je već učestvovala na drugom konkursu, što se kosi sa propozicijama. U skladu sa time, organizacioni tim kampanje je doneo odluku o diskvalifikaciji i dodeli nagrade drugoplasiranom radu.

     

    Za svoje favorite glasalo skoro 10.000 ljudi

     

    Skoro 10.000 ljudi glasalo je za svoje favorite. Ubedljivo najveći broj glasova poneo je rad mladog autora iz Aleksinca Jovana Nedeljkovića. Tako je film „Dragoslav Mihajlović Vampir“ poneo titulu najpopularnijeg dela šeste sezone kampanje.

     

    „Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo se i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone. O tome će više reči biti na svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 8. juna u Beogradu“, saopštilo je Društvo za akademski razvoj, koje organizuje ovu kampanju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura