• Istoričar Dejan Ristić održaće predavanje „Kulturno nasleđe Srbije“

    Istoričar Dejan Ristić održaće u četvrtak, 23. maja, s početkom u 19 sati, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, predavanje pod nazivom „Kulturno nasleđe Srbije“.   Izuzetno bogatstvo kulturne baštine čini našu zemlju prepoznatljivom u evropskim i svetskim okvirima.   Kulturno nasleđe, u sva tri svoja pojavna oblika, predstavlja jedan od temelja identiteta. Ono je i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Istoričar Dejan Ristić održaće predavanje „Kulturno nasleđe Srbije“

    Istoričar Dejan Ristić održaće u četvrtak, 23. maja, s početkom u 19 sati, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, predavanje pod nazivom „Kulturno nasleđe Srbije“.

     

    Izuzetno bogatstvo kulturne baštine čini našu zemlju prepoznatljivom u evropskim i svetskim okvirima.

     

    Kulturno nasleđe, u sva tri svoja pojavna oblika, predstavlja jedan od temelja identiteta. Ono je i nepresušan obrazovni, naučni, umetnički, privredni i turistički resurs.

     

    Pročitajte još: Izabrani najbolji radovi šeste sezone kampanje „Kultura na DAR“

     

    Dejan Ristić je istoričar, prevodilac i scenarista. Jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem.

     

    Obavljao je dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije, državnog sekretara za kulturu i brojne druge u Vladi Republike Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura