• Istaknutim pojedincima dodeljena ovogodišnja Priznanja „Toša Jovanović“

    Glumica Lutkarske scene Olgica Trbojević Kostić, glumac Dramske scene Stefan Juanin i majstor pozornice Dramske scene Srđan Vekecki dobitnici su ovogodišnjeg Priznanja „Toša Jovanović“.   Istoimeno Narodno pozorište u Zrenjaninu ovo priznanje dodeljuje od 2006. godine. Dodeljuje ga zaposlenima i spoljnim saradnicima, koji su svojim radom pomogli i unapredili rad zrenjaninskog teatra.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Istaknutim pojedincima dodeljena ovogodišnja Priznanja „Toša Jovanović“

    Glumica Lutkarske scene Olgica Trbojević Kostić, glumac Dramske scene Stefan Juanin i majstor pozornice Dramske scene Srđan Vekecki dobitnici su ovogodišnjeg Priznanja „Toša Jovanović“.

     

    Istoimeno Narodno pozorište u Zrenjaninu ovo priznanje dodeljuje od 2006. godine. Dodeljuje ga zaposlenima i spoljnim saradnicima, koji su svojim radom pomogli i unapredili rad zrenjaninskog teatra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Likovna umetnica Gala Čaki dobitnica godišnje nagrade “Iskra kulture”

     

    Povod za dodelu ovogodišnjih Priznanja „Toša Jovanović“ je 50 godina Lutkarske scene i 60 godina Dramske scene, kao i objavljivanje prve monografije Narodnog pozorišta.

     

    Dobitnicima je priznanja uručio v.d. direktora ove ustanove kulture Dejan Karlečik.

     

    priznanja toša jovanović

     

    Priznanja dobili zbog postignutih rezultata u radu

     

    Kako je navedeno u obrazloženju odluke, Trbojević Kostić, Juanin i Vekecki su priznanja dobili zbog postignutih rezultata u radu, tokom jedne od najizazovnijih i najtežih pozorišnih godina, kao i zbog posvećenosti poslu.

     

    Olgica Trbojević Kostić je glumica Lutkarske scene već 25 godina. Do sada je ostvarila veliki broj zapaženih uloga u nagrađivanim predstavama Lutkarske scene, koje je obojila svojim specifičnim glasom i posebnim animatorskim darom. Priznanje „Toša Jovanović“ za 2021. joj se dodeljuje zbog postignutih rezultata i osvajanja glumačke nagrade na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Kragujevcu. Nagradu je dobila za ulogu Kuma Lije u predstavi „Ježeva kućica“.

     

    Stefan Juanin je glumac Dramske scene od 2013. godine. Osim što iza njega stoje izvanredna glumačka ostvarenja, Juanin je u jednom neizvesnom periodu za ovdašnje pozorište na sebe preuzeo veoma odgovoran zadatak umetničkog savetnika. Uhvatio se u koštac sa skromnim budžetom, neophodnošću izgradnje repertoara i neadekvatnim angažovanjem ansambla. Priznanje „Toša Jovanović“ za 2021. mu se dodeljuje zbog uspešno obavljanih poslova glumca i umetničkog savetnika.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Srđan Vekecki je deo scenske tehnike Dramske scene zrenjaninskog pozorišta već 25 godina. U pozorištu ističu da je uvek bio vredan i odgovoran radnik, spreman da preuzme odgovornost i inicijativu. Ovogodišnje Priznanje „Toša Jovanović“ mu se dodeljuje jer je tokom sezone 2020/2021. profesionalno obavljao poslove rukovođenja scenskom tehnikom.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura