• Igor Mirović uručio nagradu „Mihajlo Pupin“ operskom pevaču Željku Lučiću

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas operskom pevaču Željku Lučiću najveće pokrajinsko priznanje – nagradu „Mihajlo Pupin“. Ovo priznanje dodeljuje se za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime se daje trajan doprinos razvoju AP Vojvodine.   Željko Lučić je rođen 24. februara 1968. u Zrenjaninu. Od 1993. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Igor Mirović uručio nagradu „Mihajlo Pupin“ operskom pevaču Željku Lučiću

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas operskom pevaču Željku Lučiću najveće pokrajinsko priznanje – nagradu „Mihajlo Pupin“. Ovo priznanje dodeljuje se za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime se daje trajan doprinos razvoju AP Vojvodine.

     

    Željko Lučić je rođen 24. februara 1968. u Zrenjaninu. Od 1993. do 1998. godine bio je član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a nakon toga Frankfurtske opere.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Foto safari: Još jedno nezaboravno druženje fotografa u Jaši Tomiću

     

    Posebno je poznat po izvođenju glavnih baritonskih uloga u Verdijevim operama. Slavu je stekao kao verdijanski bariton i danas je jedan od najtraženijih baritona na svetu. Njegov glas može se čuti u Metropolitenu, „Skali“ u Milanu i Bečkoj operi.

     

    Igor Mirović je našem istaknutom umetniku nagradu uručio naknadno, s obzirom na to da je Lučić bio na turneji u Argentini tokom novembra prošle godine kada se tradicionalno uručuju najviše nagrade i priznanja zaslužnima za veliki doprinos u brojnim društvenim oblastima.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura