• Humanitarna aukcija slika za obnovu biste Uroša Predića

    Od 21. do 29. novembra, u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, zrenjaninski Rotari klub, u saradnji sa ovom ustanovom kulture, organizuje prodajnu izložbu slika. Ove slike su nastale na humanitarnoj slikarskoj koloniji organizovanoj 14. septembra.   Svečano otvaranje postavke, koju će činiti četrnaest radova, zakazano je za četvrtak, 21. novembar, u 19 sati. A poslednjeg […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Humanitarna aukcija slika za obnovu biste Uroša Predića

    Od 21. do 29. novembra, u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, zrenjaninski Rotari klub, u saradnji sa ovom ustanovom kulture, organizuje prodajnu izložbu slika. Ove slike su nastale na humanitarnoj slikarskoj koloniji organizovanoj 14. septembra.

     

    Svečano otvaranje postavke, koju će činiti četrnaest radova, zakazano je za četvrtak, 21. novembar, u 19 sati. A poslednjeg izlagačkog dana, 29. novembra, u 18 časova, biće održana i aukcija. Prodajom slika prikupiće se novac za obnovu biste Uroša Predića u zrenjaninskoj Aleji velikana.

     

    Pročitajte još: Održan koncertni program „Muzički tonovi iz srpskih starina“ (Video)

     

    Devet akademskih slikara, čiji će se radovi naći na aukciji, ove godine stvarali su svoja dela u neobičnom ambijentu. Kako kažu, bio je to poseban izazov. U pitanju su Hajnalka Đokić, Olja Ludoški, Aleksandra Ilić, Nadica Simjanovski, Marina Bojanić, Jelena Bursać, Jelena Gojsović, Tijana Munćan i Duško Kirćanski.

     

    Humanitarna slikarska kolonija i aukcija slika je počela pre tri godine, kao ideja tadašnjeg predsednika Rotari kluba Gaje Pozojevića, a nastavlja se svakog septembra.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura