• Horski festival „Slobodan Bursać“ ove godine po prvi put na otvorenom

    Sedmi po redu Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan u subotu, 12. septembra, u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 časova.   Festival će po prvi put biti održan na otvorenom, uz poštovanje svih mera zaštite zbog pandemije Covid-19. U skladu sa epidemiološkom situacijom i broj posetilaca će biti ograničen, a nošenje zaštitnih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Horski festival „Slobodan Bursać“ ove godine po prvi put na otvorenom

    Sedmi po redu Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan u subotu, 12. septembra, u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 20 časova.

     

    Festival će po prvi put biti održan na otvorenom, uz poštovanje svih mera zaštite zbog pandemije Covid-19. U skladu sa epidemiološkom situacijom i broj posetilaca će biti ograničen, a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Iz istog razloga je smanjen i broj horova koji će se pojaviti na festivalu. Pritom, to će biti mali horovi (do šesnaest pevača), okteti i kvartet, kako bi na taj način i pevači mogli da stoje na propisanom rastojanju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Amatersko pozorište “Jovica Jelić” jedno od najuspešnijih u Srbiji (Foto)

     

    Ove godine će na festivalu nastupiti zrenjaninski horovi, a festival će biti održan u formatu celovečernjeg koncerta, kojim će simbolično biti nastavljen njegov kontinuitet. Te večeri publika će imati priliku da čuje Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice” (dirigent Zorica Kecić), novonastali muški sastav „Klapa Pannonica“ (dirigent Zorica Kozlovački), još jedan novi vokalni kvartet „Vita Brevis”, koji priprema Aniko Kiš Gardinovački, kao i Zrenjaninski kamerni hor (dirigent Andrea Poša).

     

    Na festivalu će nastupiti i dva dečija hora – Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina (dirigent Senka Milisavljević) i Dečiji hor „Sanjalice“ kreativnog centra „Kolegijum” (dirigent Sanja Popović).

     

    Prenos na Trgu slobode

     

    Jedan od razloga odsustvovanja velikih horova je i to što oni nisu bili u mogućnosti da imaju probe u prethodnom periodu. Zbog trenutne epidemiološke situacije otkazana su i predviđena gostovanja horova iz zemlje i inostranstva. Međutim, svi horovi koji su predviđeni za ovu godinu već su pozvani da gostuju na festivalu naredne godine.

     

    Između nastupa horova publika će moći da vidi  spotove kako zrenjaninskih, tako i horova iz inostranstva koji su snimani u toku izolacije. Tokom cele večeri biće organizovan live stream putem YouTube kanala i Facebook stranice. Prenos će biti moguće pratiti i preko video bima na Trgu slobode.

     

    Ovogodišnji Horski festival „Slobodan Bursać“, kao i prethodnih godina, organizuju Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions. Festival su podržali Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i kompanija PerSu.

     

    Ulaz je besplatan.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura